ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

plagiari 1Τη φροντίδα και τον καλλωπισμό του σχολείου τους, ανέλαβε, με την πολύτιμη βοήθεια των γονέων των παιδιών, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Νηπιαγωγείου Πλαγιαρίου. Γονείς και εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου το περασμένο Σάββατο 13 Μαΐου , προχώρησαν σε μία εθελοντική δράση, που κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τον εξωτερικό χώρο του σχολείου. Οι εθελοντές γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς φόρεσαν ρούχα εργασίας και το χαμόγελο τους, πήραν μαζί τους ένα ζευγάρι γάντια, χρώματα αλλά και την καλή τους διάθεση και ενώνοντας τις δυνάμεις τους, συγκεντρώθηκαν για να ξύσουν ,να στοκάρουν,  να βάψουν και να διαμορφώσουν ευχάριστα τον περιβάλλοντα χώρο του Νηπιαγωγείου με πολλά χρώματα και παιχνίδια.

plagiari prinplagiari 3Στόχος τους να αλλάξει η  όψη του σχολείου σε χώρο καθαρό και ευχάριστο για τα παιδιά. Συγκεκριμένα δημιούργησαν επιδαπέδια παιχνίδια στα πλακάκια της αυλής του Νηπιαγωγείου, μπαμπάδες επιδιόρθωσαν το σπιτάκι, βάψανε παγκάκια και χρησιμοποιώντας ελαστικά αυτοκινήτου έφτιαξαν  γλάστρες όπου φύτεψαν λουλούδια γύρω από το πλατάνι, αλλά και σε όλες τις γωνιές της αυλής. Παράλληλα έκοψαν   τα ξερά δέντρα, δημιούργησαν παιχνίδια δαπέδου με αριθμούς όπως  φιδάκι και κουτσό και κρέμασαν βαμμένα ελαστικά στους τοίχους για να γίνουν γλάστρες.

plagiari 2Μιλώντας για την εθελοντική αυτή δράση η Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Πλαγιαρίου κ.Σοφία Μαγλαρίδου μεταξύ άλλων επεσήμανε πως από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Νηπιαγωγείου Πλαγιαρίου, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο, την διαμόρφωση της αυλής του Νηπιαγωγείου, ώστε να βελτιωθεί αισθητικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά και να μετατραπεί σε ελκυστικό μέσο αγωγής (διδασκαλίας, μάθησης, ψυχαγωγίας) και πάντα με περιβαλλοντική συνείδηση. « Έτσι λοιπόν το Σάββατο 13 Μαϊου 2017, γονείς και εκπαιδευτικοί, οργανωθήκαμε στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας για να την ομορφύνουμε και να δημιουργήσουμε έναν ευχάριστο χώρο με αισθητική και με ερεθίσματα για παιχνίδι», σημείωσε. Η κ. Μαγλαρίδου ευχαρίστησε παράλληλα για την ανταπόκρισή τους, τους γονείς που βοήθησαν στη μεταμόρφωση της αυλής του σχολείου, καθώς όπως ανέφερε είναι πάντα δίπλα στις δράσεις του Νηπιαγωγείου και η εμπλοκή τους είναι διαρκής, έτσι ώστε με αγάπη και κοινή προσπάθεια να μπορούν να κάνουν θαύματα για τα λιλιπούτειους μαθητές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Παράλληλα, η Προϊσταμένη του 2ουΝηπιαγωγείου Πλαγιαρίου, ευχαρίστησε το Δήμο Θέρμης για την προμήθεια λουλουδιών, φυτοχώματος και χρωμάτων, καθώς και τους επαγγελματίες της περιοχής που προσέφεραν ελαστικά και κορμούς στο σχολείο. Οι παρεμβάσεις του 2ου Νηπιαγωγείου Πλαγιαρίου αποτελούν μία  παραδειγματική εθελοντική εργασία, μία σημαντική πρωτοβουλία για κάτι φαινομενικά απλό αλλά τόσο ουσιαστικό, με σκοπό την αλλαγή της διάθεσης των μικρών μαθητών όταν προαυλίζονται, παίζουν ή κάνουν γυμναστική. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μήνυμα προς όλους, πως με συνεργασία και εθελοντικές ενέργειες όλοι μαζί μπορούμε να κατορθώσουμε σπουδαία πράγματα, παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν για το 2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου που πέρασε ισχυρά μηνύματα στα μικρά παιδιά,όπως αυτό του “σπόρου” του εθελοντισμού, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μίας μελλοντικής νοοτροπίας συλλογικής ευθύνης.

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο