ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με παρουσιαστές τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρο Κακαβά και την Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ι.Μ.Κ., απονεμήθηκαν τα βραβεία του 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Σεναρίου Μικρού και Μεγάλου Μήκους της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου και Θεατρικού 30 σελίδων της Ε.Σ.Ε. και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Σεναρίου Μικρού Μήκους εκ Διασκευής Ελληνικού Διηγήματος της Ε.Σ.Ε. και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Το έργο “Vox Unius, vox Nullius ή Οι Εχθροί του Λαού” , ένα πολιτικό δράμα επιστημονικής φαντασίας, έλαβε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία ολοκληρωμένων θεατρικών έργων. Είναι δημιουργία του Δημήτρη Χατζηθεοδοσίου, ηθοποιού και καθηγητή Θεάτρου και Δραματουργίας της ΔΕΠΠΑΘ.

Μια τέτοιου είδους τιμή, αποτελεί ένα σημείο αναγνώρισης περισσότερο, ενός διαρκούς αγώνα και μιας αγωνίας που εκφράζεται μέσα από τους δραματικούς διαλόγους γύρω από την κοινωνία, το πολιτικό αγαθό και τις προκλήσεις των νέων τεχνολογιών που δοκιμάζουν τις θεμελιώδεις αρχές αυτού που αποκαλούμε “ανθρώπινο”.

Ο Δήμος Θέρμης και Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού συγχαίρουν θερμά τον Δημήτρη Χατζηθεοδοσίου όπως επίσης και όλους τους συντελεστές της παράστασης για την επιτυχία τους! Το έργο παρουσιάστηκε στο Θεατρικό Φθινόπωρο Θέρμης!

Υπόθεση έργου: Το έτος 2084, η εναπομείνουσα ανθρωπότητα κατοικεί σε υπόγειες αυτοματοποιημένες αποικίες. Ένας εντεταλμένος ερευνητής της Μεγάλης Μητέρας του συστήματος, επιστρέφει από την εμπόλεμη και μολυσμένη επιφάνεια στην Αποικία με αριθμό 777 με την ελπίδα ότι θα ανατρέψει τα δεδομένα σχετικά με τη χρήση της Θεραπείας που χρησιμοποιούν όλοι οι τρόφιμοι για να παραμένουν αιώνια νέοι και υγιείς. Όμως την ανακάλυψή του δεν θα χαιρετίσουν με συμπάθεια οι επόπτες, οι ιππότες αλλά και οι ίδιοι οι συντοπίτες του. Στην προσπάθειά του να αντισταθεί θα δει τη φωνή του να εκμηδενίζεται και τις ανακαλύψεις του να επισκιάζονται από τα σκοτεινά μυστικά της Καλλίπολις. Ένα πρωτότυπο έργο που συνομιλεί με το «1984» του Τζωρτζ Όργουελ και το αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν «Ο Εχθρός του Λαού» και καθώς ντύνεται με πρωτότυπη μουσική και εικαστικά γλυπτά, θέτει την εφηβική ομάδα θεάτρου «The Path» σε κριτικό διάλογο και προβληματισμό με σύγχρονα θέματα Βιοηθικής, Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημοκρατίας, Ιδιωτικότητας και εν τέλει πίστης στο ανθρώπινο πνεύμα, ενώ ταυτόχρονα την ωθεί σε μια υπέρβαση σκηνικών ικανοτήτων προκειμένου να υλοποιήσει την πραγμάτωση αυτού του σκοτεινού, δυστοπικού πολιτικού δράματος επιστημονικής φαντασίας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο