oikodomh 1Το Κέντρο Κοινότητα του Δήμου Θέρμης ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες μας πως τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία από χθες Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου το σύστημα  ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών. Στόχος της εφαρμογής είναι  η διαδικασία έκδοσης ή αναθεώρησης οικοδομικών αδειών να γίνεται πιο εύκολα και με πλήρη διαφάνεια. Το νέο σύστημα, που θεωρείται από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στα θέματα δομημένου περιβάλλοντος, διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ). Σε πλήρη λειτουργία το συγκεκριμένο σύστημα αναμένεται να τεθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, το σύστημα e-Άδειες  αφορά κάθε είδους οικοδομικές άδειες, έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του ν.4495/2017 και της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983 και θα παραμείνει σε πιλοτική λειτουργία μέχρι τις 15/10/2018. Από χθες Δευτέρα το νέο σύστημα υποστηρίζει όλες τις προβλεπόμενες λειτουργίες, εκτός από την επίσημη έκδοση αδειών, καθώς το διάστημα της πιλοτικής λειτουργίας θα αξιοποιηθεί για την εκπαίδευση και εξοικείωση των χρηστών του συστήματος και την συλλογή εμπειρίας για την βελτίωση και επέκτασή του. Καταχωρίσεις και πράξεις που θα έχουν γίνει μέχρι την πλήρη λειτουργία της εφαρμογής στις 15/10/2018 θα διαγραφούν.
Αξίζει να σημειωθεί πως με το πληροφοριακό συστήματος e-Άδειες, ο παραδοσιακός τρόπος έκδοσης ή αναθεώρησης οικοδομικών αδειών θα αποτελέσει παρελθόν. Όλη η διαδικασία αδειοδότησης απλοποιείται και επιταχύνεται. Θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, με πλήρη διαφάνεια, χωρίς επαφή με τις υπηρεσίες και με διαρκή έλεγχο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο