ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

moystakas 1Σε πολλαπλές παρεμβάσεις και εργασίες κατά το τρίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2018 προχώρησε το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης, ικανοποιώντας συνολικά 474 αιτήματα συνδημοτών μας σε όλη την έκταση του Δήμου. Αναλυτικά το Τμήμα ικανοποίησε 396 προφορικά και 88 γραπτά αιτήματα πολιτών που αφορούσαν κυρίως στην εκτέλεση οικοδομικών, ηλεκτρολογικών, υδραυλικών, σιδηρουργικών και ξυλουργικών εργασιών.

Στις σημαντικότερες παρεμβάσεις του Τμήματος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 συγκαταλέγονται : η αντικατάσταση 2.600 λαμπτήρων σε όλο το Δήμο Θέρμης για το φωτισμό οδών, παιδικών χαρών και κοινόχρηστων χώρων, η συντήρηση ασφαλτοστρωμένων δρόμων, χρησιμοποιώντας 15 τόνους ψυχρής ασφάλτου και 71 τόνους θερμής.

agr prwthαγροτικη οδοποια 4Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης και σε χαλικοστρωμένους αγροτικούς δρόμους, χρησιμοποιώντας 815 τόνους αδρανή. Συνεχίζοντας τη καλή συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, το Τμήμα συνέβαλε όπου ζητήθηκε και κρίθηκε απαραίτητο και στο έργο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με την κατασκευή θέσεων κάδων απορριμμάτων σε πεζοδρόμια και τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων, καθώς και στο έργο της πολιτικής προστασίας με τη διάθεση προσωπικού, οχημάτων και μηχανημάτων έργου. Σε μία προσπάθεια συμβολής στην καλή και επιτυχημένη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων και τοπικών πανηγύρεων, καθώς και της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου, συμμετείχε στη μεταφορά τραπεζοκαθισμάτων και εξεδρών, σε όλες τις εργασίες ηλεκτροφωτισμού και ελαιοχρωματισμών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε και στην αποξήλωση και αποθήκευση του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου του Δήμου, αμέσως μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε γωνιά του Δήμου.

ep[ipla 2o gymnasio Mikras 3stolismos 5Εξάλλου, με στόχο τη σωστή αλλά  και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και των Κέντρων Πολιτισμού του Δήμου μας, του Ειρηνοδικείου, της Αστυνομίας, αλλά πολλών σχολείων, σε όλο το Δήμο, συνεργεία του Τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας,πραγματοποίησαν σειρά παρεμβάσεων και εργασιών αναβάθμισης των εσωτερικών αλλά και εξωτερικών τους χώρων. Ειδικότερα από τον Ιανουάριο έως και το Μάρτιο 2018 το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης ολοκλήρωσε :

eirinodikeio moystakasdokimikes erasies moystakas 1

• Την κατασκευή επίπλων στο Δημαρχείο Θέρμης, στα γραφεία της αντιδημαρχίας Παιδείας, στην Οικονομική Υπηρεσία και στην Τοπική κοινότητα Βασιλικών. Παράλληλα έγιναν επισκευές και ελαιοχρωματισμοί στο δημοτικό κτίριο όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Βασιλικών. Σημαντικές παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν και σε πολλές σχολικές μονάδες όπως :
• Κατασκευή πάγκου κουζίνας και 16 ασπροπινάκων για τις σχολικές αίθουσες στο Δημοτικό σχολείο των Βασιλικών.
• Κατασκευή πορτών σε ντουλάπες του σχολείου και μεταφορά φοριαμών με τα ατομικά ντουλαπάκια των μαθητών, από τους διαδρόμους στις σχολικές αίθουσες, καθώς και αντικατάσταση χειρολαβών σε πόρτες των σχολικών αιθουσών του 2ου γυμνασίου Μίκρας στον Τρίλοφο.
• Επεμβάσεις που αφορούν στη μόνωση χώρων του δημοτικού κτιρίου όπου στεγάζεται μεταξύ άλλων και η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.

epipla 2o gymnasio mikras 1epipla 2o gymnasio mikras 2
Επίσης, το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας ανέλαβε την κατασκευή νέας σιδερένιας πόρτας στην αποθήκη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, την κατασκευή κιγκλιδωμάτων στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης της αποθήκης του Δήμου και πολλές επισκευαστικές επεμβάσεις σε συρματοπερίφραξη του 2ου Δημοτικού Νέας Ραιδεστού και το θέατρο της “Φώφης Πατίκα” στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλικών. Μεγάλη επίσης ήταν και η επέμβαση του Τμήματος μετά από διαρροή σε τοίχο στο 2ο Δημοτικό της Καρδίας.

kioski sxoleio kalhskala paideias
Στις υδραυλικές εργασίες, τις πλακοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις και τις παρεμβάσεις βελτίωσης του ηλεκτροφωτισμού που πραγματοποίησε το Τμήμα από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2018, σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου περιλαμβάνονται :
• Υδραυλικές εργασίες μεγάλης έκτασης στο 2ο Γυμνάσιο Μίκρας
• Υδραυλικές εργασίες μεγάλης έκτασης στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης
• Υδραυλικές εργασίες μεγάλης έκτασης στο Δημοτικό Ταγαράδων
• Υδραυλικές εργασίες στα Κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής
• Στήριξη πολλών θερμαντικών σωμάτων στο Γυμνάσιο Βασιλικών
• Υδραυλικές εργασίες μετά από διαρροή στο κτίριο όπου στεγάζεται η Οικονομική Υπηρεσία
• Πλακόστρωση στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πλαγιαρίου.
• Επισκευή πλακοστρωμένου πεζοδρομίου και σιδερένιας μπάρας στην είσοδο του 3ου Γυμνασίου Μίκρας στην Καρδία.
• Επισκευή πλακοστρωμένου δρόμου από την πλατεία προς την εκκλησία του Λιβαδίου και επισκευές στο Πολιτιστικό Κέντρο Λιβαδίου

plakakia moystakaspezodromio kardia 2pezodromio moystakas
• Βελτιώσεις στο εσωτερικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο κτίριο του Δημαρχείου Θέρμης και στο σιδεράδικο που στεγάζεται στο χώρο του εργοταξίου
• Αντικαταστάσεις φωτιστικών σε στύλους ΔΕΗ στο δρόμο Θέρμης-Χαριλάου για τη βελτίωση του φωτισμού του δρόμου
• Διαχωρισμός συστήματος θέρμανσης των 1ου & 2ου Νηπιαγωγείων Ν. Ραιδεστού
• Αποκατάσταση βλαβών σε τμήμα πεζοδρομίου της οδού Κωνσταντινουπόλεως και τοποθέτηση εμποδίων πεζοδρομίων.
• Τσιμεντόστρωση πεζοδρομίου πίσω από το Δημοτικό Σχολείο Πλαγιαρίου
• Πλακοστρώσεις στην οδό Μιαούλη οικισμού Πλαγιαρίου
• Επισκευές σε πλακοστρώσεις στην πλατεία οικισμού Βασιλικών

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο