ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

laikh trilofos kalhΠερίπου πενήντα πάγκοι παραγωγών και επαγγελματιών “στήθηκαν” λίγο πριν τις εφτά σήμερα το πρωί περιμένοντας του εκατοντάδες επισκέπτες της νεοϊδρυθείσας λαϊκής αγοράς, έκτης κατά σειρά λειτουργίας, η πρεμιέρα της οποίας έγινε σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου. Παρόντες τη σημερινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ήταν η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Κατερίνα Λιόλιου καθώς και ο επόπτης των λαϊκών,  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Κουγιουμτζίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Πασχάλης Αναγνώστου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες λειτουργίας σε παραγωγούς και εμπόρους. Έτσι από σήμερα μία μακρά περίοδος επίμονης προσπάθειας της δημοτικής αρχής Θέρμης και της δημοτικής κοινότητας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μία περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας διευθετήθηκαν μια σειρά από πρακτικά και γραφειοκρατικά ζητήματα, ώστε οι δύο λαϊκές αγορές, τόσο στη Νέα Ραιδεστό όσο και στον Τρίλοφο, να είναι πανέτοιμες να λειτουργήσουν, να είναι λειτουργικές, προσβάσιμες και αναβαθμισμένες.

laikh trilofos 9Οι καταναλωτές που από νωρίς σήμερα το πρωί επισκέφτηκαν τη νέα λαϊκή μπορούσαν να κινούνται απρόσκοπτα στο χώρο της, με άνετους διαδρόμους και ελεύθερους χώρους κατά μήκος της, αλλά και μεταξύ των πάγκων. Ταυτόχρονα,εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη λειτουργία και όλων των νόμιμων πωλητών σε συγκεκριμένες οριοθετημένες θέσεις. Ιδιαίτερη ήταν και η μέριμνα που ελήφθη από τον επόπτη της λαϊκής και  Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταύρο Κουγιουμτζίδη, για τη σχολαστική τήρηση των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής.

laikh trilofos 8laikh trilofos 7

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σύστημα διακριτότητας, δηλαδή του διαχωρισμού των παραγωγών – επαγγελματιών στη νεοϊδρυθείσα λαϊκή αγορά της Δημοτικής Κοινότητας Τρίλοφου συνολικά ο αριθμός των θέσεων των πωλητών είναι πενήντα (50), και συγκεκριμένα:
Στον Τομέα των Παραγωγών των Πωλητών: είκοσι εννιά (29) θέσεις :
• αβγά σφραγισμένα με το διακριτικό αριθμό του παραγωγού: δύο (2) θέσεις
• άνθη, καλλωπιστικά φυτά και κηπευτικό χώμα που δεν έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία: μία (1) θέση
• ελιές: δύο (2) θέσεις
• οίνος εμφιαλωμένος, ο οποίος έχει παραχθεί, εμφιαλωθεί και επισημανθεί, σύμφωνα με τη κείμενη ενωσιακή και εθνική αμπελοοινική νομοθεσία: δύο (2) θέσεις.
• μέλι τυποποιημένο: δύο (2) θέσεις
• οπωροκηπευτικά: δεκαέξι (16) θέσεις
• όσπρια: μία (1) θέση
• πουλερικά και κουνέλια που πληρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία: μία (1) θέση
• νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας: μία (1) θέση
• τυροκομικά προϊόντα, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, φέρουν σήμανση αναγνώρισης: μία (1) θέση.

laikh trilofos 6laikh trilofos 3laikh trilofos 10laikh trilofos 2

Στον Τομέα τώρα των Επαγγελματιών Πωλητών προβλέπονται: είκοσι μία (21) θέσεις Κατηγορίες και συγκεκριμένα:
• νωπών οπωροκηπευτικών, αβγών, κομμένων ανθέων: έξι (6) θέσεις
• νωπών αλιευτικών προϊόντων (θαλάσσης, γλυκέων υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας): δύο (2) θέσεις
• κατεψυγμένων ειδών αλιείας – αλιευμάτων, λαχανικών, σφολιάτας και παρασκευασμάτων ζύμης:μία (1) θέση
• ειδών κυλικείου (σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις: μία (1) θέση
• ειδών ένδυσης, νεωτερισμών, φο μπιζού, λευκών ειδών, ψιλικών καθώς και ειδών υπόδησης και δερμάτινων ειδών (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια): έξι (6) θέσεις
• ειδών υαλοπωλείου, πλαστικών με το μέτρο, εκκλησιαστικών ειδών καθώς και ειδών παντοπωλείου (μη εδώδιμα): δύο (2) θέσεις

laikh trilofos 13
• ειδών και υποβοηθητικών καλλιέργειας ανθοκομικής (πήλινες, πλαστικές γλάστρες, χώμα), καλλωπιστικών φυτών, πολλαπλασιαστικού υλικού (φυτώρια κηπευτικών, δενδρυλλίων οπωροφόρων, αμπέλου),: μία (1) θέση,
• ειδών παντοπωλείου (τρόφιμα σε στερεά ή υγρή μορφή, εδώδιμα, τυροκομικά και αλλαντικά), χαρτιού ατομικής ή οικιακής φροντίδας καθώς και ξηρών καρπών, μελιού, ζαχαρωδών προϊόντων , τυποποιημένου κομμένου καφέ: δύο (2) θέσεις .
Όπως είναι γνωστό στη δημοτική κοινότητα Τριλόφου η νέα λαϊκή αγορά λειτουργεί πλέον επί της οδού Νίκου Καζαντζάκη, από τη συμβολή της με την οδό Ν.Γ. Πεντζίκη έως τη συμβολή της με την οδό Σαμαράκη, καθώς και επί των οδών που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο 16 και τις οδούς Βαφοπούλου, Αινεία και Ν.Γ Πεντζίκη.
Ως ημέρα λειτουργίας της έχει καθοριστεί με σχετική απόφαση: η Παρασκευή. Με την ίδρυση και λειτουργία των λαϊκών αγορών σε Νέα Ραιδεστό και Τρίλοφο, την τρέχουσα εβδομάδα, στο εξής συνολικά έξι λαϊκές αγορές θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των συνδημοτών μας σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο