ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

fvtia anatolikh atikhΓια πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και στην Κεντρική Μακεδονία  λόγω των ισχυρών ανέμων από την απότομη αλλαγή του καιρού, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σε ετοιμότητα και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σημερινό Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, κατηγορία κινδύνου 4 προβλέπεται σε αρκετές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων η Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και το Κιλκίς.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Σε κάθε περίπτωση το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης υπενθυμίζει σε όλους τους δημότες  μας πως αν κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά σε οποιοδήποτε σημείο σε όλη την έκταση του Δήμου μας θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τον γνωστό τριψήφιο αριθμό 199, ή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Θέρμης για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Μουστάκα στο κινητό τηλέφωνο 6981304515, ή με τη Γραμματεία της Διεύθυνσης Πρασίνου στο 2310478049. Επίσης,  μπορεί  να ενημερώσει,  χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό  ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή  στον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης Ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας που είναι το 112.
Υπενθυμίζεται ότι για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο