χωρίς τίτλο

Σεμινάριο με θέμα : «Πολλαπλασιασμός , καλλιέργεια και μεταποίηση Ελληνικών αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών»
16-19 Νοεμβρίου 2015

Το εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Καλλωπιστικών Φυτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», διοργανώνει σεμινάριο αφιερωμένο στην αξιοποίηση του Ελληνικού Χλωριδικού Πλούτου, μέσω της μεταποίησης και της παραγωγής προϊόντων.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ακολουθεί τα πρότυπα της εκπαίδευσης-κατάρτισης ενηλίκων άτυπης εκπαίδευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
Οι εκπαιδευόμενοι μέσω βιωματικών-διερευνητικών μεθόδων καταρτίζονται σχετικά με τον Ελληνικό Χλωριδικό Πλούτο των Αρωματικών –Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) και την πληθώρα καινοτόμων προϊόντων που μπορούν να παράγουν.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε αγρότες, εν δυνάμει αγρότες, γεωτεχνικούς, φοιτητές, φυσιοδίφες, ευαισθητοποιημένους πολίτες αλλά και επιχειρηματίες που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα μοναδικά αυτοφυή φυτά της Ελλάδας.
Οι εκπαιδευόμενοι, στο πλαίσιο των εργαστηρίων θα παρακολουθήσουν την αναπαραγωγή, την καλλιέργεια και την μεταποίηση των ΑΦΦ για την παρασκευή εκχυλισμάτων, βαμμάτων κ.ά. καθώς και των προϊόντων τους (ορός, σαπούνι, σαμπουάν, αλοιφές κ.ά.).
Θα αποστάξουν δρόγη για την παρασκευή των αιθέριων ελαίων και τις χρήσεις τους αλλά και την δημιουργία και γευσιγνωσία ροφημάτων με μίγματα ΑΦΦ.
Θα μιλήσουν με νέους επιχειρηματίες καλλιεργητές και μεταποιητές ΑΦΦ και θα συνδεθούν μεταξύ τους αλλά και με την Ένωση Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για τη βιώσιμη λειτουργία του.
Το κόστος του σεμιναρίου είναι 150 ευρώ ανά άτομο και είναι τετραήμερο. Ειδικές τιμές για ανέργους, πολυτέκνους και φοιτητές (100 ευρώ).
Η κατάρτιση πραγματοποιείται στις 16-19 Νοεμβρίου 2015, από ερευνητές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, καθηγητές πανεπιστημίου, επαγγελματίες ιδιώτες και το προσωπικό υποστήριξης του Εργαστηρίου Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών με συντονίστρια την Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα υπεύθυνη Εκπαίδευσης.
Όλοι οι διδάσκοντες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν και οι ώρες διεξαγωγής είναι απογευματινές για τη διευκόλυνση των εργαζομένων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο edalampi@bbgk.gr. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310471613 (0) 220.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μέσα από καινοτόμα προϊόντα/υλικά της Ελληνικής Φύσης! Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη σας στο έργο μας! Όλοι μαζί μπορούμε να αναδείξουμε τον Μοναδικό Ελληνικό Πλούτο!
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Εργαστήριου Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών, στο αγρόκτημα του ΕΛΓΟ-«ΔΗΜΗΤΡΑ» δίπλα στην αερογέφυρα της Θέρμης στην Θεσσαλονίκη (δίπλα στο Κέντρο Υγείας Θέρμης).

Πρόγραμμα  σεμιναρίου

Φόρμα συμμετοχής

χωρίς τίτλο

Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων (ΙΓΒ&ΦΠ)

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο