diamesolavisi1Μέχρι σήμερα το αποκλειστικό πεδίο επίλυσης των διαφορών ήταν οι αίθουσες των δικαστηρίων. Οι δικαστικές διαδικασίες, οι πολύμηνες καθυστερήσεις εκδίκασης, η ένταση της αντιδικίας, το υψηλό κόστος, η ψυχολογική και συναισθηματική επιβάρυνση των αντιδίκων.
Με την εισαγωγή της διαμεσολάβησης στο ελληνικό δίκαιο με το Νόμο 3898/2010, προστίθεται πλέον ένας νέος θεσμοθετημένος εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των διαφορών. Χωρίς δικαστήρια και μακροχρόνιες αντιδικίες, με τη βοήθεια ενός τρίτου, του διαμεσολαβητή, ειδικά εκπαιδευμένου και διαπιστευμένου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που βοηθά τα μέρη της διαφοράς να καταλήξουν σε μια συμφωνία.
Ο δήμος Θέρμης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Διαμεσολαβητών, πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μία από τις πρώτες ολοκληρωμένες δομές ενημέρωσης για τη διαμεσολάβηση στην Ελλάδα. Η διαμεσολάβηση λειτουργεί υποστηρικτικά στην επίλυση καθημερινών διαφορών Αστικού και Εμπορικού Δικαίου, όπως εμπορικές, τραπεζικές, κτηματικές, μισθωτικές, οικογενειακές, εργασιακές, καταναλωτικές, και έχει πλέον επεκταθεί και στους νέους θεσμούς της online επίλυσης καταναλωτικών διαφορών και της σχολικής διαμεσολάβησης.
Η ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ του Δήμου Θέρμης ανοίγει τον δρόμο σε αυτόν τον διαφορετικό κόσμο επίλυσης των διαφορών. Πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με την υπεύθυνη λειτουργίας της ΠΥΛΗΣ κα Μαρία Κέκη (e-mail και τηλ. 6977015304), προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαμεσολάβηση ή και να ορίσουν μια επίσκεψη στο γραφείο της ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ, το οποίο λειτουργεί για κατ’ ιδίαν ενημερωτικές συναντήσεις κάθε Τετάρτη 17:00-19:00 στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο