kaph thermis 1
Τα πρώτα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, από το Ανατολικό Αιγαίο, την Ικαρία και τη Χίο, δέχθηκε στο γραφείο του σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017,  ο Δήμαρχος  Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Θέρμης
Με χαμόγελο και ανεξάντλητη αισιοδοξία τα μέλη του ΚΑΠΗ Θέρμης, έψαλλαν τα κάλαντα, ευχήθηκαν στο Δήμαρχο αλλά και σε όλους τους δημότες μας, δύναμη και κουράγιο να ξεπεράσουμε με συνοχή και υπομονή τις δύσκολες μέρες της οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του αναφερόμενος στις αλλαγές που θα φέρουν τα επόμενα χρόνια και κυρίως στην αναπροσαρμογή των συντάξεων του 2019, ζήτησε από τα μέλη του ΚΑΠΗ Θέρμης να διατηρήσουν την αισιοδοξία, την ανεξαρτησία, την αυτάρκεια και κυρίως την αστείρευτη εσωτερική τους δύναμη που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη οι νεώτερες γενιές:

kaph thermis genikh“Μπορεί οι ηλικιωμένοι να αποτελούν  μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρειάζεται την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της κοινωνίας, ωστόσο συμβάλλουν σε μέγιστο βαθμό στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη καθώς διαθέτουν γνώση και εμπειρία χρήσιμη στις νεότερες γενιές, βοηθούν τα παιδιά και εγγόνια τους και συμμετέχουν όλο και πιο πολύ στον εθελοντισμό. Ο Δήμος Θέρμης και το ΝΠΔΔ, μέσω των δομών του, θα συνεχίσει και τον επόμενο χρόνο να εφαρμόζει δράσεις για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης καθώς και ενίσχυσης του αισθήματος, προσφοράς και κοινωνικής τους συμμετοχής” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

pontioi sxolari kalh
Ακολούθως της σκυτάλη με τα παραδοσιακά κάλαντα για τον ερχομό του Νέου Έτους παρέλαβε ο Σύλλογος Ποντίων Κάτω Σχολαρίου ”Ανέβζηγος Αροθυμία”, στον οποίο είναι δυνατή η παρουσία και η συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών. Ο Δήμαρχος Θέρμης ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου αναφερόμενος στο σημαντικό έργο που επιτελούν με την προσήλωσή τους στην παράδοση και τη διατήρηση της Πολιτιστικής ταυτότητας των Ποντίων. Επεσήμανε πως ο Δήμος Θέρμης θα είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια που έχει αναλάβει ο Σύλλογος, “που με αγάπη και σεβασμό στην ιστορική μας καταβολή και στον απαράμιλλο πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού, δίνουν ένα μεγάλο αγώνα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε προσπαθώντας να διαφυλάξουν τη βαριά κληρονομιά που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

pontioi sxolari kalh
Στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στη δυναμική συμμετοχή της νεολαίας στο Σύλλογο τονίζοντας πως “ οι Πόντιοι νέοι διαθέτουν δυναμική, ικανότητες και φιλοδοξίες τα οποία βασιζόμενα στο ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρό της Ποντιακής Κληρονομιάς αποτελούν πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική της πορεία. Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε στα μέλη του Συλλόγου υγεία και δύναμη για τη συνέχιση του σημαντικού τους έργου, αλλά και των προσπαθειών τους  “ώστε να διατηρηθεί η πολιτιστική μας ταυτότητα ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και να κρατηθεί ψηλά η σημαία της ιδιαίτερης και ξεχωριστής παράδοσης και κληρονομιάς των Ποντίων”.

Βισάνθη 1
Η ημέρα με τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με τον Καλλιτεχνικό Μορφωτικό Σύλλογο “Βισάνθη” από την Δημοτική Κοινότητα Νέας Ραιδεστού που αριθμοί περίπου 50 μέλη και παρουσιάζει πλούσια, πολύλευρη και αξιοπρόσεκτη Καλλιτεχνική δραστηριότητα, που διαρκώς επεκτείνεται, σε όλους τους τομείς της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του Δήμου μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο