Για άλλη μία φορά μικροί και μεγάλοι πολίτες του δήμου Θέρμης ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια και φάρμακα τα οποία άρχισαν, ήδη, να παραδίδονται σε δομές και ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη συμπαράστασή μας. Από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για βοήθεια του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φύλιρο ήταν η Πολιτική Προστασία. Εθελοντές αλλά και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασία Κώστας Κουγιουμτζίδης επισκέφτηκαν το χωριό στις αρχές του μήνα και παρέδωσαν τα είδη που συγκέντρωσαν.
Τις προηγούμενες μέρες παραδόθηκαν στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, την οργάνωση Πνοή Ελπίδας και το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φύλιρο τα είδη που συγκεντρώθηκαν από δεκαέξι σχολεία, ενώ αντιπροσωπεία του δήμου Θέρμης με επικεφαλής τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, προκειμένου να παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και παιχνίδια τα οποία συλλέχθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια των πολιτών. Στις αρχές Δεκεμβρίου, εξάλλου, αντιπροσωπεία του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο παρέδωσε τάμπλετ προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί στην τηλεκπαίδευση. Όλα αυτά με τον συντονισμό των αντιδημάρχων Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Αποστόλου και Κουγιουμτζίδη. Πέρα από τη συμβολή στη συγκέντρωση βοήθειας αποφασίστηκε, ο δήμος Θέρμης να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, αναλαμβάνοντας να καλύψει μέρος των λειτουργικών εξόδων.
Αναλυτικά, οι σύλλογοι γονέων από εφτά δημοτικά σχολεία (1ο ,2ο ,3ο 4ο και 5ο Θέρμης Τριαδίου, το 1ο Ν. Ραιδεστού και το δημοτικό των Βασιλικών) συγκέντρωσαν και παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης, είδη καθαριότητας, τρόφιμα αλλά και χρήματα για να βοηθήσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Xωριό SOS στο Πλαγιάρι, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φύλιρο και την Πνοή Ελπίδας στο Τριάδι. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν ενεργά και οι γονείς έξι νηπιαγωγείων, ενός γυμνασίου και δύο λυκείων από τη Θέρμη, το Τριάδι και τα Βασιλικά (3ο, 4ο και 5ο Θέρμης, 1ο και 3ο Τριαδίου, νηπιαγωγείο, γυμνάσιο, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Βασιλικών). Μάλιστα, η αντιπροσωπεία των Βασιλικών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις ασφαλείας έψαλε και τα κάλαντα.
“Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, τα παιδιά, τον δήμαρχο Θέρμης κ. Παπαδόπουλο, τις αντιδημαρχίες Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας που πραγματικά κινητοποιήθηκαν και με τη συνδρομή τους δεχθήκαμε αυτή την απίστευτα μεγάλη βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τόσο μεγάλες δωρεές” τονίζει ο Άκης Δρεπανίδης, Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι. «Με τη βοήθεια αυτή θα καλύψουμε αρκετά κομμάτια της καθημερινότητας των παιδιών μας, όπως η ένδυση, τα παιχνίδια, η θέρμανση, η διατροφή τόσο στο Χωριό, όσο και στη Στέγη των Νέων όπου φροντίζουμε τα μεγαλύτερα παιδιά μας». Παρόλο που η βοήθεια από δημόσιους φορείς, δεν είναι σταθερή. «Ο δήμος Θέρμης, όμως, όπως και ο Δήμος Μίκρας παλαιότερα, ήταν και είναι πάντα δίπλα μας.»
Τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν κυρίως με δωρεές και τη στήριξη των εθελοντών. Κάθε βοήθεια είναι πάντα καλοδεχούμενη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάγκη για πετρέλαιο θέρμανσης. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει ως εθελοντής ή με κάποια δωρεά μπορεί να επικοινωνήσει με το Χωριό SOS στο 2392063891 και να μιλήσει με τον κ. Δρεπανίδη ή με τον κ. Δροσάκη.
Πολλές από τις δράσεις αλληλεγγύης στο δήμο Θέρμης συνεχίζονται ακόμη, όπως η πρωτοβουλία του Συμβουλίου Νέων για τη συγκέντρωση φαρμάκων σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο καθώς και το κάλεσμά τους για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Παιδικό Xωριό SOS στο Πλαγιάρι και το ΑΒΒΑ HOUSE. Στο τελευταίο, παραδόθηκαν επιτραπέζια παιχνίδια που πρόσφεραν πολίτες και μάσκες μέσω του Κέντρου Κοινότητας του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού του δήμου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο