ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης), χρονικής διάρκειας τριών ετών, υπέγραψε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ο δήμος Θέρμης. Σκοπός και αντικείμενα της προγραμματικής σύμβασης την οποία υπέγραψαν εκ μέρους της ΠΚΜ η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και εκ μέρους του δήμου Θέρμης ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος είναι η συνεργασία των δύο φορέων για την υλοποίηση του έργου «Ασφαλτόστρωση οδικών δικτύων περιοχής δήμου Θέρμης» το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:
1. Την ασφαλτόστρωση δρόμων, περιοχών του δήμου Θέρμης, συνολικού μήκους περίπου είκοσι χιλιομέτρων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από την ΠΚΜ με 1 εκατ. και από το δήμο Θέρμης με το υπόλοιπο του ποσού που θα απαιτηθεί μετά την προσφορά του αναδόχου. Ο δήμος Θέρμης αναλαμβάνει την ωρίμανση των μελετών, τη διενέργεια του διαγωνισμού και την επίβλεψη της υλοποίησης του έργου.


2. Τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον κόμβο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, με αγροτική οδό στο 18ο χιλιόμετρο, πριν από την είσοδο της Νέα Ραιδεστού όπου παρατηρείται μεγάλος αριθμός αριστερών στρεφουσών κινήσεων και ιδιαίτερα βαρέων οχημάτων τα οποία εξυπηρετούν επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν στη συγκεκριμένη αγροτική οδό. Το έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας είτε με εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης είτε με διαμόρφωση κυκλικού κόμβου ή κόμβου με άλλου τύπου νησίδες. Έχει προϋπολογισμό περίπου 30.000 ευρώ τα οποία θα διαθέσει ο δήμος Θέρμης ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της υλοποίησης του έργου.
3. Τον καθαρισμό από τα χόρτα, του θάμνους, τα κλαδιά και διάφορα απορρίμματα του ανισόπεδου κόμβου στην αερογέφυρα της Θέρμης καθώς και του κυκλικού ισόπεδου κόμβου του δρόμου Θέρμης – Γαλάτιστας, μπροστά στην είσοδο της αεροπορικής βάσης Σέδες (350ΠΚΒ). Τον καθαρισμό αυτών των δύο κόμβων αναλαμβάνουν οι υπηρεσίες Καθαριότητας του δήμου Θέρμης.
«Η  ΜΕΘ σε συνεργασία με όλους τους δήμους, έχει σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος, με δεσμευτικό χρονικό ορίζοντα, με προβολή του τελικού αποτελέσματος σε εύλογο βάθος χρόνου. Με σεβασμό στην μητροπολιτική λειτουργία της, συνθήκη που δεν πρέπει να την ξεπεράσει κανείς, γιατί αυτή δίνει νόημα και υπεραξία σε καθεμιά από τις παρεμβάσεις που υλοποιεί», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης κ. Πατουλίδου.
Ο δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «έπειτα από προσπάθεια αρκετών χρόνων καταλήξαμε σε μια προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ και στο δήμο Θέρμης και ξεκινάμε ως δήμος την υλοποίηση έργων κοινού ενδιαφέροντος».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο