ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Μικροπροβλήματα που έχουν να κάνουν με την υπερχείλιση ρεμάτων μικρής έντασης λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, δημιουργήθηκαν και στο Δήμο Θέρμης τα οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την Πολιτική Προστασία του Δήμου, χωρίς περαιτέρω επέκτασής τους.
Συγκεκριμένα, ο μεγάλος όγκος νερού με την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών,  δημιούργησε προβλήματα στο ρέμα της 8ης οδού προς Ταγαράδες, στις δύο γέφυρες στο Φράγμα Θέρμης και στο ρέμα των Βασιλικών. Η υπερχείλιση των ρεμάτων και η συσσώρευση φερτών υλικών στο οδόστρωμα αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Πολιτική Προστασία που βρέθηκε σε όλα τα σημεία από το πρωί χθες Κυριακή 5 Απριλίου 2020, τα οποία και έκλεισε αρχικά απαγορέυοντας την κυκλοφορία. Στη συνέχεια με μηχάνημα JCB καθαρίστηκαν όλα τα σημεία από τα φερτά υλικά που μετέφερε ο μεγάλος όγκος νερού.


Αναλυτικά, η Πολιτική Προστασία Θέρμης και το παράρτημα των Εθελοντών μας στα Βασιλικά, με ειδικά συνεργεία έσπευσαν άμεσα στους χώρους όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα , προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και η διέλευση του νερού να είναι ευχερής. Έως αυτή την ώρα παραμένει κλειστό το ρέμα της 8ης προς Ταγαράδες, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα σημεία η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.
“Δεδομένου ότι τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα εξασθένησαν αναμένεται έως το απόγευμα και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην 8η οδό” σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Θέρμης κ. Κωνσταντίνου Κουγιουντζίδη.


Να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια άμεσης αποκατάστασης των προβλημάτων στα σημεία παρέμβασης, από την Πολιτκή Προστασία και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, συνέβαλε και ο έγκαιρος καθαρισμός τους, τους προηγούμενους μήνες, στην κατεύθυνση αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου μας.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες καθαρισμού όλων των ρεμάτων του Δήμου μας, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Μουστάκα,  περιελάμβαναν μεταξύ  άλλων απομάκρυνση απορριμμάτων, βλάστησης και φερτών υλικών και είχαν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο (2019).


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο