ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

κατάλογοςΠροβλήματα, υπάρχουν στη μεταφορά μαθητών σε σχολεία του δήμου μας, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σε τρία σχολεία του δήμου Θέρμης συνεχίζουν να εντοπίζονται προβλήματα πρόσβασης των μαθητών.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μίκρας για να πάνε από το Πλαγιάρι στον Τρίλοφο όπου βρίσκεται το σχολείο τους, αναγκάζονται να διανύουν πεζή σε έναν επικίνδυνο δρόμο, μια απόσταση ελάχιστα μέτρα μικρότερη από το όριο των 3.000μ, πάνω από το οποίο επιτρέπεται η μεταφορά των μαθητών.
Ενενήντα πέντε μαθητές από την Καρδία, που φοιτούν στο 1ο Λύκειο Τριλόφου, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας της οποίας αρμοδιότητα αποτελεί η μεταφορά των μαθητών, χρησιμοποιούν το τακτικό δρομολόγιο του ΟΑΣΘ. Το δρομολόγιο αυτό χρησιμοποιούν δεκάδες πολίτες για να πάνε στη δουλειά τους εκείνη την ώρα. Αποτέλεσμα είναι το λεωφορείο να γεμίζει με κόσμο, οι μαθητές να μην μπορούν να επιβιβαστούν και είτε να χάνουν την πρώτη ώρα, είτε να πηγαίνουν στο σχολείο με τα πόδια σε μια διαδρομή πολύ επικίνδυνη για την ασφάλειά τους.
Πέρα από αυτό, τα λεωφορεία της συγκεκριμένης γραμμής συχνά “μένουν” από βλάβη στο δρόμο λόγω της παλαιότητας του στόλου του ΟΑΣΘ.
Παρόμοιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι μαθητές από το Ν. Ρύσιο που πηγαίνουν στο Β΄Λύκειο Μίκρας στο κτίριο του ΙΕΚ αλλά και στο Β΄ Γυμνάσιο Θέρμης στον Απολλώνιο.

Ο δήμος Θέρμης μαζί με τους γονείς και τους μαθητές διεκδικούν την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση όλων των μαθητών στα σχολειά τους. “Πιέζουμε και διαπραγματευόμαστε με τις αρμόδιες αρχές διεκδικώντας την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού αιτήματος. Ήδη, πριν από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς ο δήμος Θέρμης σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα άσκησε πίεση στα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας για την έγκαιρη επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων στη μεταφορά των μαθητών” τονίζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας ότι έχει δρομολογηθεί η λύση δεν είχαμε, μέχρι τώρα, τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Για την έγκαιρη και ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους, απαιτούμε, την επιτάχυνση των διαδικασιών από τις αρμόδιες αρχές ώστε να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών και να σταματήσει η έκθεση των παιδιών στους δρόμους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο