energy logoΗ τρίτη συνάντηση της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού έργου «ENERJ – JOINT ACTIONS FOR ENERGY EFFICIENCY», οργανώνεται από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. στα γραφεία της, σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, με στόχο την παρουσίαση των δυνατοτήτων αξιοποίησης χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων, όπως το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ELENA, για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων και την εγκατάσταση Α.Π.Ε. στα κτίρια αυτά. Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης πρόκειται να διατυπωθούν και θα αναπτυχθούν ζητήματα που σχετίζονται με τον επερχόμενο Ευρωπαϊκό Κανονισμό που αφορά τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (near Zero Energy Buildings).

Το έργο “ENERJ” ανήκει στην Πρωτοβουλία Διαπεριφερειακής Συνεργασίας για τη Μεσόγειο (Interreg MED), και επιδιώκει την ενίσχυση και βελτίωση του συντονισμού και της υλοποίησης των Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ), μέσω ανάπτυξης και υλοποίησης κοινών δράσεων μεταξύ των Δήμων, προκειμένου να επιτευχθούν οι εθνικοί και τοπικοί στόχοι για την ενεργειακή αποδοτικότητα στα δημόσια κτίρια.

Στο έργο συμμετέχουν 11 εταίροι από 9 χώρες (Αλβανία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ελλάδα). Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε είναι επικεφαλής του εταιρικού σχήματος.
Στη συνάντηση παρευρίσκονται εκπρόσωποι των Δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας Χορτιάτη, Βόλβης, Θεσσαλονίκης, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου, Νεάπολης – Συκεών και Θερμαϊκού, οι οποίοι όπως είναι γνωστό συμμετέχουν στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας.
.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο