ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ 4Δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους  πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου Θέρμης, η ΔΕΠΠΑΘ προγραμμάτισε και υλοποίησε πληθώρα εκδηλώσεων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, ενισχύοντας το αίσθημα κοινωνικής συμμετοχής των δημοτών. Πυρήνας των εκδηλώσεων υπήρξε ο συνδυασμός των δράσεων, με την ανάδειξη και την προστασία των παραδόσεων, την προβολή της δουλειάς όλων των τμημάτων που λειτουργούν στη ΔΕΠΠΑΘ με την παράλληλη επένδυση στον πολιτισμό και στους ανθρώπους του.

Μέσα από την πληθώρα των αθλητικών δράσεων που διοργανώθηκαν επιχειρήθηκε η ανάπτυξη του αθλητισμού και η προώθηση του τοπικού αθλητισμού με την  παροχή δυνατοτήτων άθλησης σε κάθε ηλικία, όπου το βάρος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, σήκωσαν τα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας.

ΑΦΙΣΑ ΣΑΞΟΦΩΝΑΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ 2Αναλυτικά,  κατά το τρίμηνο  Μαρτίου – Απριλίου και Μαϊου 2017 ξεχώρισαν οι παραστάσεις της Σχολής χορού Θέρμης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας της Σχολής Χορού κατά την Παγκόσμια η μέρα χορού, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων δημοτών μας και συμμετείχαν χορευτές  της Εθνικής Λυρικής σκηνής, ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν και οι παραστάσεις της Σχολής Χορού Θέρμης με αφορμή τη λήξη της ακαδημαϊκής περιόδου. Ένα διαφορετικό μουσικό χρώμα στις εβδομάδες μας έδωσαν οι «Μουσικές Τετάρτες» του Δημοτικού Ωδείου, ενώ μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε και η επετειακή εκδήλωση της ορχήστρας σαξοφώνων “KUKLUXSAX” με το μοναδικό αφιέρωμα στο Μίμη Πλέσσα. Με φαντασία και μεράκι οι σπουδαστές των τμημάτων της ΔΕΠΠΑΘ τέλος, παρουσίασαν επιτυχημένες δημιουργίες κατά τις εκθέσεις εικαστικώνπου οργανώθηκαν, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες. Από τις εκδηλώσεις πολιτισμού δεν απουσίασε το Θέατρο, με τη διοργάνωση μιας εξαιρετικής παράστασης, του «Οίκου Ευγηρίας» από την ομάδα «θεάτρου Όραμα».

TOYRNOYA MPASKET 2Στα Αθλητικά δρώμενα του τριμήνου περιλαμβάνονται αγώνες τουρνουά καλαθοσφαίρισης στο ΔΑΚ Θέρμης, Νέου Ρυσίου και Βασιλικών, με τη συμμετοχή τμημάτων μίνι, παγκορασίδων και προπαιδικών τμημάτων, αντίστοιχοι αγώνες  πετοσφαίρισης , το Διεθνές φεστιβάλ καλαθοσφαίρισης του ΚΑΣ Ραιδεστού που φιλοξενήθηκε στο Δακ Θέρμης, το φιλικό πρωτάθλημα TaeKwoDoτου MarsΒασιλικών η διεξαγωγή αγώνων Μπάσκετ με τη συμμετοχή σωματείων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις Θέρμης, Ρυσίου και Βασιλικών και τέλος το FinalFourK 20 με τη συμμετοχή αγοριών ηλικίας 20 ετών στο Δακ Νέου Ρυσίου. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν επίσης την επιτυχημένη Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε το αθλητικό σωματείο του Αστέρα Πλαγιαρίου στο προπονητήριο του Πλαγιαρίου.

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝΠαράλληλα ένα ξεχωριστό  σαββατοκύριακό αφιερωμένο στον αγώνα κατά των ναρκωτικών έλαβε χώρα στο δήμο μας, που διοργάνωσε η Επιτροπή Οργάνωσης Αθλητικών Δραστηριοτήτων στον αγώνα κατά των ναρκωτικών του δήμου Θέρμης. Με το σύνθημα “ο αθλητισμός είναι ζωή”, η επιτροπή που απαρτίζεται από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς διοργάνωσε με τη στήριξη του δήμου Θέρμης μια σειρά εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών στις οποίες συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές δημοτικών και γυμνασίων του δήμου Θέρμης.

Tουρνουα μπασκετ 1Τιμώντας την τέχνη την παράδοση, τον πολιτισμό και τον  αθλητισμό, η ΔΕΠΠΑΘ προγραμματίζει και για το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι,  εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν κάθε έκφρασή τους και θα ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των δημοτών μας, αφού η μουσική θα συμπλέει με τη φύση, ο χορός θα βηματίζει με τον αθλητισμό, η επιστήμη θα γίνεται παιχνίδι και η λογοτεχνία θα μετατρέπεται σε παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο