ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Με μία όμορφη γιορτή, χθες Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι γυναίκες της Αγίας Παρασκευής τίμησαν, την τράπεζα στην οποία καταθέτουμε όλους μας τους πόνους και τις ανησυχίες, τη γυναίκα που είναι ο φύλακας άγγελος ενός παιδιού όσα χρόνια κι αν περάσουν, τη μητέρα, την πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας. Με την υποστήριξη και συμπαράσταση της ΔΕΠΠΑΘ, για μία ακόμη χρονιά ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής και η Δημοτική Κοινότητα συνδιοργάνωσαν και παρουσίασαν μία ξεχωριστή γιορτή για τις μητέρες,  μία ημέρα μετά το επίσημο εορτασμό της Υπαπαντής,  της Δεσποτικής και Θεομητορικής γιορτής της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που εορτάζεται όπως είναι γνωστό στις 2 Φεβρουαρίου και τιμάται η “προσφορά” του Ιησού στο Ναό από την μητέρα του Μαρία και τον θετό του πατέρα Ιωσήφ, σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη μεταξύ άλλων επεσήμανε πως στις δύσκολες εποχές που διανύουμε σήμερα, όπου δοκιμάζονται θεσμοί και αξίες, είναι χρέος όλων να στηρίζουμε και να συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, που διαθέτουν  διπλό, θρησκευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. “Η γιορτή της μητέρας αποτελεί για την τοπική κοινωνία της Αγίας Παρασκευής ένα θεσμό, που έχει αγκαλιάσει με χαρά η δημοτική αρχή Θέρμης, ώστε κάθε χρόνο οι γυναίκες της Αγίας Παρασκευής να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να καταφέρνουν να μας παρουσιάσουν μία ξεχωριστή εκδήλωση, με πλούσια δρώμενα για να τιμήσουν τη μητέρα. Μία γιορτή που αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες, να εκφράσουν με ειλικρίνεια την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουν προς το πρόσωπο που τους έφερε στη ζωή, τη μάνα”.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής κ. Μαίρη Τζιουβάκα ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση μίας ακόμη ξεχωριστής γιορτής για τη μητέρα στην Αγία Παρασκευή, που αποτελεί ένα επιτυχημένο θεσμό τα τελευταία χρόνια για την τοπική κοινωνία και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων γυναικών. Ευχαρίστησε την Πρόεδρο της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη για τη συμπαράσταση και την καλή συνεργασία, ώστε κάθε χρόνο να επιτυγχάνεται η επιτυχημένη διοργάνωση της γιορτής.
Στη γυναίκα που δε θα διστάσει να μαζέψει τα κομμάτια μας ακόμα κι αν αυτή ματώσει, στη γυναίκα που από τη στιγμή της σύλληψης, της γέννησης, ή της πρώτης ματιάς, σπάει το εγώ και γίνεται εσύ, τη μητέρα που μας αποδέχεται γι αυτό που είμαστε και όχι γι’ αυτό που θα ήθελε να γίνουμε, τη γυναίκα που βλέπει το παιδί της πίσω από κλειστές πόρτες και το προστατεύει από ανοιχτά παράθυρα, σε αυτή τη γυναίκα, τη μητέρα, που ξέρει να θεραπεύει με την αγκαλιά της, την αγάπη της και με το μαγικό φιλί της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία της και η Νηπιαγωγός κ. Μαρία Δημητρίου.
Στο τέλος της εκδήλωσης ένα όμορφο λουλούδι περίμενε όλες τις μανούλες ως μία μικρή έκφραση εκτίμησης και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό τους.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο