aimodosia dhmarxos 1

Δίνοντας πρώτος το παρών για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Τακτική εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 7 Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 13:00, στο 1ο νηπιαγωγείο, στη Θέρμη. Κάθε μέρα συμπολίτες μας χρειάζονται αίμα. Κάθε μέρα στα νοσοκομεία αναβάλλονται εγχειρήσεις και θεραπείες. Συγγενείς και φίλοι των ασθενών αναζητούν τις μονάδες αίματος που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει η θεραπεία των δικών τους ανθρώπων.
Στην αιμοδοσία της περασμένης Κυριακής προσήλθαν περισσότεροι από 60 συμπολίτες μας ενώ συγκεντρώθηκαν 44 φιάλες αίμα συνολικά.

Όσοι από τους συνδημότες μας δεν κατάφεραν να προσέλθουν στο χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου Θέρμης την περασμένη Κυριακή και επιθυμούν να προσφέρουν αίμα στην Τράπεζα αίματος του Δήμου Θέρμης, μπορούν να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος.
Πολύτιμη ήταν η εθελοντική συμμετοχή και προσφορά κατά τη διάρκεια της Τακτικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συλλόγου Βλάχων του Δήμου μας, που δεν ξεχνούν πως ένα μεγάλο ποσοστό των αναγκών σε αίμα, πάνω από το 50{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78}, καλύπτεται από το φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον. Η κάλυψη των αναγκών από συγγενείς και φίλους όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στους αιμοδότες όσο και στην αιμοδοσία.

dhmarxos 2 aimodosiaGIZARIS PALLAS

Οι συγγενείς βρίσκονται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και συχνά είναι σωματικά εξαντλημένοι από τις φροντίδες για τον ασθενή τους, επομένως δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή για να δώσουν αίμα. Ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι η προσφορά των συγγενών και των φίλων θα επαρκέσει για την κάλυψη της ανάγκης. Τα μέλη του Συλλόγου μας απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως γνωρίζουν καλά ότι υπάρχουν άτομα τα οποία την ώρα της ανάγκης δεν έχουν συγγενείς, ούτε φίλους. Αφιέρωσαν την περασμένη Κυριακή πέντε λεπτά από το χρόνο τους, με την ελπίδα πως ίσως σωθεί τη ζωή ενός συνδημότη, φίλου ή συγγενή μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής Θέρμης κι ευχόμαστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους ακόμη περισσότεροι συνδημότες μας στην επόμενη πρόσκληση αλληλεγγύης.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο