zoom apologismos fwtoΕξακόσιοι εβδομήντα τρεις  μαθητές συγκέντρωσαν 6.594 πράσινες πατούσες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής καμπάνιας “ΖΟΟΜ – Παιδιά σε κίνηση”. Συγκεκριμένα  κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας 19 παιδικοί σταθμοί από τους Δήμους Θερμαϊκού, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη, καθώς και 4 ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης, συμμετείχαν στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής καμπάνιας «ΖΟΟΜ-Παιδιά σε κίνηση» με στόχο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και τη προστασία του κλίματος, στο πλαίσιο του έργου “ΕYD2015- Το μέλλον που θέλουμε” /ΕuropeAid.


Συνολικά 673 παιδιά πήραν μέρος στη δραστηριότητα και συγκέντρωσαν 6594 πράσινες πατούσες για κάθε διαδρομή που έκαναν εντός μίας εβδομάδας με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, μαζί με τους γονείς τους, αφήνοντας το αυτοκίνητο στο σπίτι. Από το Δήμο Θέρμης στην Ευρωπαϊκή καμπάνια έλαβαν μέρος περισσότερα από εκατό παιδιά, τα οποία κατάφεραν να συγκεντρώσουν 732 πράσινες πατούσες.
Οι πρώιμες εμπειρίες της παιδικής ηλικίας, κάτω των έξι ετών, είναι μια κρίσιμη στιγμή για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων συμπεριφορών και ένα εξαιρετικό μέσο επίδρασης στη συμπεριφορά των γονέων.
Οι δάσκαλοι και τα παιδιά μέσα από μία σειρά εκπαιδευτικών μεθόδων, όπως ζωγραφική, χειροτεχνίες, θέατρο, τραγούδια, παραμύθια, μουσικοκινητική αγωγή και κοντινές εκδρομές με τα πόδια έμαθαν για τις αρνητικές επιπτώσεις των καυσαερίων των αυτοκινήτων στο περιβάλλον και το κλίμα, για τις μετακινήσεις των παιδιών από το σπίτι στο σχολείο σε αναπτυσσόμενες χώρες και για το πώς η ζωή των παιδιών αυτών, αλλά και πολλών ζώων, εξαρτάται άμεσα από το κλίμα.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Τα παιδιά κατέγραψαν ευχές και σλόγκαν που περνούν μηνύματα πολιτικής. Χρησιμοποίησαν το μόττο «Η καλή ζωή είναι απλή» και ζήτησαν περισσότερα λουλούδια, λιγότερα σκουπίδια και καυσαέρια και καθαρότερες πόλεις και θάλασσες! Επίσης κατανόησαν ότι βαδίζοντας από και προς το σχολείο, αποκτούν ενέργεια, βλέπουν φίλους, παρατηρούν τη φύση και μειώνουν την κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους. Η επιτυχής υλοποίηση της καμπάνιας ήταν αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ με τους υπευθύνους των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο