paidi kai thalassa 6Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή παιδιών γεννημένα κατά τα έτη 2004 έως 2011, ολοκληρώθηκε το  Πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα 2018” της ΔΕΠΠΑΘ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε διοργανωτές και ωφελούμενους. Οι αιτήσεις που είχαν εγκριθεί όπως είναι γνωστό άγγιξαν τις 700 και για τις δύο περιόδους. Αναλυτικά στο φετινό πρόγραμμα πήραν μέρος : την A’ εβδομάδα: 355 παιδιά, τη Β’ εβδομάδα: 340 παιδιά καθώς επίσης 25 συνοδοί, γυμναστές, 3 συνοδοί ναυαγοσώστες και ένας γιατρός. Δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος της φετινής χρονιάς, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, η διοίκηση της ΔΕΠΠΑΘ προσανατολίζεται όπως έχει ανακοινωθεί στην επιμήκυνση του χρόνου διάρκειας του συγκεκριμένου προγράμματος σε μία επιπλέον περίοδο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Δήμου Θέρμης να παρέχει σε νέες και νέους την δυνατότητα συμμετοχής σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ όπως είναι γνωστό,  διοργάνωσε και φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα «Παιδί & Θάλασσα». Σκοπός του προγράμματος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ήταν η εξοικείωση των παιδιών με το νερό, ώστε να αποβάλλουν τις φοβίες τους μέσω του ομαδικού παιχνιδιού και παράλληλα να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, στην επίπλευση και στην κολύμβηση. Το πρόγραμμα εμπλουτιζόταν, στην κατεύθυνση αυτή,  με ομαδικά παιχνίδια στη θάλασσα και στην αμμουδιά (beach Volley, beach Soccer).

paidi kai thalassa 4paidi kai thalassa 3paidi kai thalassa 2

Τα παιδιά συνοδεύονται κάθε χρόνο από γυμναστές, ναυαγοσώστες και συνοδούς του προγράμματος, ενώ παράλληλα υπήρχε και συνοδός – ιατρός. Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε και φέτος με λεωφορεία από τα σημεία συνάντησης-εκκίνησης ανά οικισμό, προς στην παραλία Βεργιά, στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής και επιστροφή. Στο καθ΄όλα επιτυχημένο πρόγραμμα όπως αποδείχτηκε,   συμμετέχουν παιδιά δημοτών και κατοίκων Θέρμης που έχουν γεννηθεί τα έτη 2004 έως 2011.
Το πρόγραμμα τη φετινή χρονιά αγκαλιάστηκε από τα παιδιά του Δήμου μας περισσότερο από κάθε καλοκαίρι, τα οποία αποχαιρετίστηκαν με έντονη συγκίνηση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και με μία επιπλέον περίοδο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο