moystakas 1Με εργασίες συντήρησης σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους συνεχίστηκε  ο προγραμματισμός  παρεμβάσεων της Αντιδημαρχίας Συντήρησης Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης κατά το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2017. Συγκεκριμένα, έργα συντήρησης επαρχιακών οδών και διάνοιξης  αγροτικών δρόμων, έγιναν στις δημοτικές ενότητες Βασιλικών, Νέας Ραιδεστού, Σχολαρίου, Περιστεράς,  Πλαγιαρίου και Τριλόφου.

Οι εργασίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, χαλικοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις καθώς και κάλυψη λακουβών με ψυχρή και θερμή άσφαλτο. Σε περιπτώσεις δε, επικίνδυνης λακούβας, εντός των οικισμών, η παρέμβαση των συνεργείων ήταν άμεση  προς αποφυγή ατυχημάτων. Στόχος των εργασιών  στους συγκεκριμένους επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους του δήμου, ήταν η διέλευση των οχημάτων με ασφάλεια, καθώς και η εύκολη πρόσβαση του αγροτικού πληθυσμού του Δήμου στις καλλιέργειές τους.

moystakas 4moystakas 5Αξίζει να σημειωθεί πως  αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου Θέρμης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας των προηγούμενων μηνών, είχαν υποστεί σοβαρές βλάβες, ενώ σχηματίστηκαν μεγάλες λακούβες  και σε εσωτερικούς δρόμους των οικισμών και η ανάγκη επούλωσής τους ήταν επιτακτική.

moystakas 2moystakas 3Παράλληλα συνεργεία του δήμου προχώρησαν και στις απαραίτητες εργασίες που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να ανακατασκευασθούν πεζοδρόμια και πλατείες, με αντικατάσταση πλακών, που η φθορά τους καθιστούσε  επικίνδυνη την ασφάλεια των πεζών, καθώς η βατότητά τους ήταν δύσκολη. Ταυτόχρονα, από άποψη αισθητικής η ανακατασκευή τους βελτίωσε σημαντικά την εικόνα του Δήμου μας.

moystakas 6moystakas 7Κατά το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2017 έγιναν επιπλέον παρεμβάσεις  αντικατάστασης φωτισμού οδών, πλατειών, καθώς και συντήρησης υπόγειων δικτύων ηλεκτρισμού των πάρκων, στην κατεύθυνση  εύρυθμης λειτουργίας του φωτισμού στο Δήμο μας.Ξυλουργοί και ελαιοχρωματιστές των συνεργείων της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, ανέλαβαν τέλος, συντηρήσεις με βαφές σε σχολεία και Κοινοτικά Καταστήματα. Συγκεκριμένα στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριλόφου πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμού εσωτερικών χώρων καθώς και διαμόρφωσης της νέας αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου από ξυλουργούς, ενώ παρεμβάσεις ελαιοχρωματισμού έγιναν και στο Κοινοτικό Κατάστημα Νέας Ραιδεστού τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, στον παιδικό Σταθμό Βασιλικών και στο 2ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, όπου έγινε παράλληλα και διαμόρφωση πεζοδρομίων.

moystakas 10moystakas 11Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε εξέλιξη βρίσκεται άλλωστε και η συντήρηση της περίφραξης στο νεκροταφείο του Αγίου Αντωνίου, ενώ το επόμενο δίμηνο, οι παρεμβάσεις των συνεργείων της Αντιδημαρχίας, που ενισχύθηκε με επιπλέον 25 άτομα προσωπικό μετά και τις πρόσφατες προσλήψεις με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, θα μεταφερθούν στις δημοτικές ενότητες Θέρμης, Καρδίας, Νέου Ρυσίου και Ταγαράδων.

moystakas 12moystakas 13«Συνεχίζουμε τις μικρές, στοχευμένες παρεμβάσεις που υλοποιούμε καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συνδημοτών μας, παρά τις γνωστές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης. Προγραμματίζουμε διαρκώς και νέες παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας κ.Βασίλης Μουστάκας.

 

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο