ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Σε πολλαπλές εργασίες ανάπλασης και επιφανειακής διαμόρφωσης της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Σουρωτής προχώρησε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης.
Πρόκειται για ένα χώρο πρασίνου της Κεντρικής Πλατείας Σουρωτής που καλύπτει επιφάνεια 400 μέτρων περίπου,  όπου πραγματοποιήθηκαν συντομευμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης με στόχο τη μετατροπή του σε ένα χώρο πρασίνου και αναψυχής και την απόδοσή του στους πεζούς ως έναν λειτουργικό χώρο με αισθητική αναβάθμιση που θα εξασφαλίζει παράλληλα και την απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτόν.

Αναλυτικά οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:  κλάδεμα όλων των δένδρων και θάμνων της πλατείας σε ομοιόμορφους σχηματισμούς, τοποθέτηση νέου δικτύου αυτόματου ποτίσματος , νέα επιχωμάτωση για την τοποθέτηση χλοοτάπητα, ενίσχυση της φύτευσης στο χώρο που στο εξής διαθέτει νέο ανθεκτικό γκαζόν.

“Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του σχεδιασμού της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος – Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης, και αφορά τον ευπρεπισμό και καθαρισμό των πάρκων, των παρτεριών και των πλατειών του Δήμου μας και σε όλες τις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες. Συγκεκριμένα, συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, εκτελούν καθημερινά, εργασίες κλαδέματος, καλλωπισμού και εξωραϊσμού σε κεντρικά σημεία, συνοικίες και πάρκα, αναβαθμίζουν τους χώρους πρασίνου των δημοτικών ενοτήτων και φυτεύουν και συντηρούν καλλωπιστικά λουλούδια σε παρτέρια και πλατείες, της Θέρμης σε κάθε γωνιά της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή, με γνώμονα  τον στρατηγικό της σχεδιασμό, καθημερινά, βήμα βήμα, με συντονισμένες προσπάθειες αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, θα συνεχίσει να αναβαθμίζει αισθητικά ολοένα και περισσότερο τα πάρκα και τα παρτέρια της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων, μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης του αστικού πρασίνου» τόνισε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης και πρόσθεσε: ” Φιλοδοξούμε να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας για τους συνδημότες μας και να συμβάλουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, για να διατηρήσουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο