ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

dimiourgikiΣυγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιούν στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης 31 Μαρτίου οι δήμαρχοι Θέρμης, Νεάπολης – Συκεών, Δέλτα, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά  μαζί και οι εργαζόμενοι καθώς και οι διοικήσεις των δημοτικών παιδικών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) των εν λόγω δήμων. Η διαμαρτυρία αφορά τη συνεχιζόμενη πρακτική της κυβέρνησης να μην καταβάλλονται έγκαιρα και ολόκληρες οι οφειλόμενες δόσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής”.

Αυτό καταδικάζει σε ασφυξία τις δομές πολλών δήμων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, παρότι παρήλθε το πρώτο τρίμηνο του 2016 ακόμη δεν έχει καταβληθεί εξ’ ολοκλήρου η α’ δόση του προγράμματος που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015.
Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί αφορούν κυρίως σε απλήρωτους εργαζομένους, ανεξόφλητους προμηθευτές, αδυναμία εξόφλησης λειτουργικών δαπανών και ακούσιες οφειλές που συνεπάγονται πρόστιμα στο ΙΚΑ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τα προβλήματα που θα επέφερε η αλλαγή στο σύστημα χρηματοδότησης, με την κατάργηση της προκαταβολής και την υποχρέωση απόδοσης του ποσού που αντιστοιχεί στο 30{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} του προγράμματος, μετά την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου στο αντίστοιχο ποσοστό.
Δήμαρχοι και εργαζόμενοι έχουν ζητήσει συνάντηση με την υφυπουργό κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, προκειμένου να την ενημερώσουν για όλα αυτά και να της επιδώσουν ψήφισμα στο οποίο θα αναφέρονται και τα τέσσερα βασικά αιτήματα τα οποία είναι:

1. Η ομαλή ροή χρηματοδότησης του προγράμματος “Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής”.
2. Η άμεση καταβολή ολόκληρης της α’ δόσης του προγράμματος 2015-2016, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος των εθνικών πόρων.
3. Η έγκαιρη καταβολή της β’ δόσης στο άμεσο χρονικό διάστημα.
4. Η ενσωμάτωση των προτάσεων της ΚΕΔΕ στην προκήρυξη του προγράμματος της περιόδου 2016-17.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο