sem2Ξεκίνησαν τα παράλληλα μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για ενήλικες μετανάστες πρώτης γενιάς καθώς και αλβανικής γλώσσας για τα παιδιά μεταναστών, που διοργανώνει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Θέρμης, κάθε Σάββατο απόγευμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στη Ν. Ραιδεστό και κάθε Κυριακή πρωΐ στο Κέντρο Πολιτισμού του Τριλόφου.
Η διδασκαλία γίνεται αποκλειστικά από εθελοντές δασκάλους, τόσο για τα ελληνικά που διδάσκει η εθελόντρια εκπαιδευτικός Μαρία Τσολάκογλου, όσο και για τα αλβανικά που διδάσκουν οι εθελοντές Ekloida Sula και Silva Shtyla.


Τα μαθήματα, της ελληνικής και της αλβανικής γλώσσας, προέκυψαν ως βασική ανάγκη μέσα από τις διαβουλεύσεις και τις επαφές του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών με τις κοινότητες, και υλοποιούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο δήμο Θέρμης.
σεμΜε την εκμάθηση των ελληνικών ενισχύεται η δυνατότητα των μεταναστών να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία και δίνεται η ευκαιρία για ομαλή ένταξη, αφού με αυτόν τον τρόπο αποκτούν πρόσβαση σε βασική πληροφόρηση, ενώ οι γονείς αποκτούν τις απαραίτητες γλωσσικές δεξιότητες για να παρακολουθούν την πρόοδό των παιδιών τους στο σχολείο.
sem7Τα παιδιά των μεταναστών, από την άλλη, που γεννιούνται, μεγαλώνουν και εκπαιδεύονται στην Ελλάδα, δεν έχουν επαρκή επαφή με τη μητρική τους γλώσσα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην επικοινωνία τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να γίνουν μια γερά θεμελιωμένη γέφυρα φιλίας μεταξύ των λαών.Στόχος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών είναι η διοργάνωση ανάλογων τμημάτων στα Βασιλικά και στη Θέρμη. Για το σκοπό αυτό αναζητά εθελοντές – εκπαιδευτικούς. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γρ. Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του δήμου Θέρμης.

Τηλ. 2313300745 – 6,

E-mail: public-news@thermi.gov.gr

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο