Απολύτως έτοιμοι να υποδεχθούν τα παιδιά είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Θέρμης οι οποίοι θα ανοίξουν την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου μαζί με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής. Η επαναλειτουργία των δομών, σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά, γίνεται μετά τις τελευταίες αποφάσεις που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των μέτρων  και των οδηγιών παράλληλα, με τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η χρήση αντισηπτικών και οι σχολαστικοί καθαρισμοί.

Ειδικότερα, οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ που έχουν δοθεί αφορούν στην υποχρεωτική  χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς, τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων σε τάξεις και αυλές κατά τμήματα των πέντε παιδιών και την ειδική μέριμνα για τη σίτιση και τον ύπνο. Σημειώνεται ότι  η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

«Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Θέρμης, προετοιμάζονται εδώ και καιρό για το νέο άνοιγμα των κοινωνικών δομών τους. ‘Εχουμε ήδη προβεί στην επιμελή καθαριότητα των χώρων των έξι δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για τα 231 βρέφη και τα 257 νήπια που φιλοξενούν, καθώς  και των τριών ΚΔΑΠ στον Τρίλοφο, τη Θέρμη και τα Βασιλικά», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος Αργύρης Μωραΐτης. «Παράλληλα, έχουμε εξασφαλίσει την προμήθεια των αναγκαίων υλικών για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών προδιαγραφών για τη μη διασπορά του κορωνοϊού.   Επιπλέον, σήμερα 8 Ιανουαρίου,  όλο το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό βρίσκεται σε διαδικασία τεστ για τον covid από τον ΕΟΔΥ πριν από την εναρκτήρια λειτουργία της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία, ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» στη Θέρμη, συνεχίζει χωρίς διακοπή τη λειτουργία του τηρώντας όλα τα αυστηρά μέτρα και τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί για τη συνεχιζόμενη λειτουργία αυτών των δομών  πραγματοποιώντας υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ covid για το προσωπικό του στο πλαίσιο σύμβασης που έχει υπογράψει το Νομικό Πρόσωπο με το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΚΕΤΑ) για όλο το προσωπικό των δομών του.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο