Πανέτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του δήμου Θέρμης ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2022-2023, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, Παρασκευή 9 του μήνα, ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εργασίες συντήρησης οι οποίες ξεκίνησαν πριν από αρκετές εβδομάδες. Οι παρεμβάσεις στα σχολεία έγιναν με βάση τις παρατηρήσεις και τα αιτήματα των διευθυντών των σχολικών μονάδων και την αξιολόγηση των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν αφορούσαν:

– Εργασίες ελαιοχρωματισμού στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων

– Διαγραμμίσεις των διαβάσεων πλησίον των σχολικών μονάδων.

– Αποκατάσταση προβλημάτων υγρασίας που εντοπίστηκαν στις στέγες και σε άλλες επιφάνειες, πραγματοποιώντας εργασίες στέγνωσης και μόνωσης. Σε εξαιρετικές μάλιστα περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη μόνωση σε ταράτσες έως και 300 τετραγωνικών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οριστικά τα προβλήματα που ανέκυπταν από τις υγρασίες.

– Συντήρηση των παιδικών χαρών που βρίσκονται στα νηπιαγωγεία.

Επίσης:

– Αποκαταστάθηκαν τα σπασμένα κεραμίδια και οι φθορές στις ταράτσες των σχολείων.

– Συντηρήθηκαν οι ράμπες πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα.

-Υπογειοποιήθηκαν ηλεκτρολογικά δίκτυα για την διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας των μαθητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των άλλων εργαζομένων των σχολικων μονάδων.

– Αποκαταστάθηκαν οι φθορές στα κουφώματα (πόρτες και παράθυρα) των κτιρίων, καθώς και τα χερούλια και τα πόμολα.

– Πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση όλων των φθαρμένων λαμπτήρων τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στις αυλές των σχολικών μονάδων.

– Συντηρήθηκαν τα δίκτυα παροχής διαδικτύου των σχολικών μονάδων και επεκταθήκαν και σε άλλα σχολεία έπειτα από αιτήματα των διευθυντών τους.

– Αποκαταστάθηκαν οι φθορές στις τουαλέτες και τους άλλους χώρους υγιεινής των σχολείων.

– Κουρευτήκαν και καλλωπίστηκαν οι χώροι πρασίνου, ενώ συντηρήθηκαν και τα αρδευτικά συστήματα.

– Αποκαταστάθηκαν οι βανδαλισμοί που έγιναν από αγνώστους σε ορισμένα σχολεία στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο «σβήσιμο» βωμολοχιών και άλλων συνθημάτων από τις εξωτερικές επιφάνειες των σχολείων.

Παράλληλα, ο δήμος Θέρμης ολοκλήρωσε έγκαιρα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων και τη Δευτέρα όλες οι σχολικές καθαρίστριες θα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους. Συγχρόνως, έχουν υπογραφεί συμβάσεις με προμηθευτές για την προμήθεια όλων των υλικών αλλά και των συντηρήσεων που είναι αναγκαία για τη λειτουργία των σχολείων (γραφική ύλη, υλικά καθαρισμού, αντισηπτικά, συντήρηση ανελκυστήρων, πυροσβεστήρων κ.λπ.).

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας Στέλιος Αποστόλου τονίζει ότι: “Στις 12 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, η οποία θα έχει κι αυτή τις δυσκολίες της, όσον αφορά την πανδημία που εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί. Η περσυνή εμπειρία έδειξε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να λειτουργεί με υπευθυνότητα και με ασφάλεια σε συνθήκες πανδημίας και ελπίζω και εύχομαι η φετινή σχολική χρονιά να είναι ακόμη καλύτερη ως προς αυτόν τον τομέα. Ο δήμος Θέρμης έκανε και φέτος ό,τι ήταν απαραίτητο ώστε να εξασφαλίσει την ασφαλή επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας, τη Διεύθυνση Πρασίνου καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για την πολύτιμη συμβολή τους ώστε να σχολεία μας να είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εύχομαι σε όλους και όλες, μαθητές, γονείς, διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό, να είναι η σχολική χρονιά 2022-2023, δημιουργική και επιτυχημένη”.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο