ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

λαικο παν 2Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της λειτουργίας του Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Θέρμης.
Τον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων του εξαμήνου Ιανουαρίου 2015 – Μαϊου 2016 παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας , ενώ η θεματολογία τους περιελάμβανε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μας όπως αυτό της «διαχείρισης των συναισθημάτων, του εθισμού σε ουσίες αλλά και το τζόγο, την ομοιοπαθητική, την Γ΄Ηλικία, τον εκφοβισμό στα σχολεία, το ρόλο της μητέρας και τις πανελλήνιες εξετάσεις ως μία υπόθεση όλης της οικογένειας».
Αναλυτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων παρουσίαζεται ακολούθως:
Στις 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 , διοργανώθηκε το πρώτο σεμινάριο με θέμα τη: «Διαχείριση των συναισθημάτων μας»και εισηγήτρια την κ.: Αθανασία Παπαρήγα, Ψυχολόγο, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ραιδεστού.

λαικο παν 3
Στις 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016, Ο «Εθισμός στις ουσίες, αλκοόλ και τζόγο» εξετάστηκε διεξοδικά στο πλαίσιο του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Βασιλικών με εισηγητή τον κ. Δαμιανό Δουίτσης, Σύμβουλο απεξάρτησης – υπεύθυνο του κέντρου απεξάρτησης ΟΑΣΙΣ.
25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 , τη σκυτάλη πήρε «Η Ομοιοπαθητική στη ζωή μας», με εισιγητή τον : Dr. Mehrdad Mehrdadian Ιατρό Ομοιοπαθητικό, σεμινάριο που φιλοξενήθηκε στο πρώην δημαρχείο Τρίλοφου.
Στις 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, το Λαικό Πανεπιστήμιο ανέλυσε το θέμα «Έξυπνες ιδέες για επιτυχημένα γηρατειά», με εισηγήτρια την Νευρολόγο Μάγδα Τσολάκη,στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ραιδεστού

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ακολούθησε ο: «Σχολικός εκφοβισμός» με εισηγήτρια την κ. Σωτηρία Καρολίδου, Φιλόλογο, Θεολόγο MSc, στο πρώην δημαρχείο Βασιλικών.
11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 , αναπτύχθηκε το θέμα: «Η μητέρα ως δημιουργός της ψυχής μας, της προσωπικότητάς μας και της αυτοεικόνας μας» Α΄ μέρος που εισηγήθηκε ο κ.Δημήτρης Πέτρου, Παιδοψυχίατρος.και φιλοξενήθηκε στο πρώην δημαρχείο Τρίλοφου, ενώ στις 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ακολούθησε το Β’ μέρος του σεμιναρίου με τον ίδιο εισηγητή στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ραιδεστού

αφισσα λαικο παν 1
Οι «Πανελλήνιες εξετάσεις, ως μια οικογενειακή υπόθεση» ήταν το θέμα του σεμιναρίου που έγινε στις 12 ΜΑΪΟΥ 2016 με εισηγήτρια την κ.: Άλτα Πανέρα, Ψυχολόγο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ραιδεστού
Να σημειωθεί ότι όλες οι εισηγήσεις του Λαϊκού Πανεπιστημίου Θέρμης ήταν ανοικτές με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες. Στο τέλος των εξαμήνων δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

λαικο παν 5

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο