ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

panosdimitriouΕκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Πάνο Δημητρίου, που συνοδεύεται από μία έκθεση με ντοκουμέντα και φωτογραφίες από τη ζωή του, διοργανώνει ο Δήμος Θέρμης, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Ο Πάνος Δημητρίου, είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της νεολαίας του μεσοπολέμου, της αντίστασης, του Κομμουνιστικού Κινήματος και της Aνανεωτικής Αριστεράς στην Ελλάδα. Η εξέχουσα αυτή πολιτική προσωπικότητα, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Φεβρουαρίου 2017, σε ηλικία 100 ετών, ήταν δημότης και κάτοικος του Δήμου Θέρμης. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο δήμος, η οικογένεια και φίλοι του διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης με τίτλο “Πάνος Δημητρίου: ο Αγωνιστής, ο Άνθρωπος, ο Συμπολίτης μας”.

Με συντονιστή το δημοσιογράφο Παύλο Νεράντζη, άνθρωποι που έζησαν, γνώρισαν, συνεργάστηκαν και κουβέντιασαν με τον Πάνο Δημητρίου, όπως ο Βαγγέλης Ζορκάδης, η Σοφία Καραγιαννοπούλου, ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης και ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, θα δώσουν το προσωπικό τους στίγμα για τη σπουδαία αυτή προσωπικότητα.
Στο βίντεο που θα προβληθεί ο Πάνος Δημητρίου μιλά για τη ζωή του. Παράλληλα, από την 1η έως τις 16 Φεβρουαρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη -Πινακοθήκη διοργανώνεται έκθεση με φωτογραφίες, ντοκουμέντα και αντικείμενα από τη ζωή του.

Η έκθεση που θα παραμείνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη της Θέρμης για δύο εβδομάδες, θα δέχεται και οργανωμένες επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης (τηλ. 2310463423, εσωτ. 106).Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη 13:00 με 20:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08:00 με 20:00.

Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης,
Καπετάν Χάψα με Δημητρίου και Καραολή


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο