ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ο δήμος Θέρμης και η ΔΕΠΠΑΘ συνεχίζοντας τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στους τομείς της βυζαντινής μουσικής και του παραδοσιακού τραγουδιού προχωρά στη δημιουργία νέων τμημάτων σε πολλές Κοινότητες του δήμου όπως η Θέρμη, η Περιστερά, τα Βασιλικά, οι Ταγαράδες, η Καρδία και το Τριάδι. Τα νέα τμήματα θα λειτουργήσουν σε όλα τα Κέντρα Πολιτισμού όπου θα υπάρχουν συμμετοχές, υπό την καθοδήγηση του και επιμέλεια του Δασκάλου – Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας, Στέλιου Ζαχαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν  συμμετοχή στο τηλέφωνο 6934799450 και τον υπεύθυνο κ. Ζαχαρίου.

Με στόχο την προώθηση της βυζαντινής μουσικής και του παραδοσιακού τραγουδιού, πριν από μερικές ημέρες γυρίστηκε ένα βίντεο στη γραφική Περιστερά του δήμου Θέρμης, στις νότιες παρυφές του Χορτιάτη. Τα γυρίσματα έγιναν στο κέντρο του χωριού καθώς και στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Περιστεράς, με τη βοήθεια και επιμέλεια του εκλεκτού Δάσκαλου – Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Στέλιου Ζαχαρίου.

Συμμετείχαν επίσης οι: Ζήσης Ζαχαρίου, Κυριάκος Ζαχαρίου, Άρτεμις Νάστου, Ειρήνη Μούτσα, Μελίνα Κισλάρη, Συμεών Σταματιάδης, Σωτήρης Καράμπελας, Λάζαρος Μπερβερίδης, Αντώνης Μπουκουβάλας, Ευγένιος Μετβέντ. Μουσικοί: Μιχάλης Αναστασίου – Λαούτο, Πελαγία Γιαχούδη – Ούτι. Βιντεοσκόπηση – Μοντάζ: Πέτρα Καρυώτη.

Η ΔΕΠΠΑΘ ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της Κοινότητας Περιστεράς, Δημήτρη Ντισλή και τη σύζυγο του για τη φιλοξενία τους, όπως επίσης τον Πάτερ Ευθύμιο που άνοιξε τον Ναό για τα γυρίσματα, αλλά συμμετείχε και ο ίδιος στις ψαλμωδίες.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο