ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα του ΚΑΠΗ ΘΕΡΜΗΣ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δωρεάν μαθήματα μητρικού θηλασμού, δράση η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (World Breastfeeding Week) από την 1 έως τις 7 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο από τη 1 έως τις 7 Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από το 1996.

Οι εγκυμονούσες και νέες μητέρες, που δήλωσαν συμμετοχή στα δωρεάν μαθήματα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, που αναρτήθηκε εντός του Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Κέντρου Κοινότητας, παρακολούθησαν δια ζώσης τις θεματικές δύο κύκλων, που σχετίστηκαν με: Διατροφή θηλάζουσας, Τεχνικές θηλασμού, Δυσκολίες στον θηλασμό & αντιμετώπιση, Πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα θηλασμού, Μητέρες που δεν θηλάζουν. Τα μαθήματα διεξήχθησαν με εισηγήτρια την εθελόντρια μαία & επαγγελματία ιδιώτη κ. Θωμά Κυριακή, απόφοιτη του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η δράση έκλεισε με την προσφορά προς όλες τις συμμετέχουσες δώρων-ειδών φροντίδας στήθους, ευγενική χορηγία της εταιρείας ειδών μητρικού θηλασμού MEDELA και του Προέδρου της, κ. Πρόδρομο Καϊκονίδη, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συμβολή στην κοινωνική δράση των δωρεάν μαθημάτων μητρικού θηλασμού. Επιπλέον, προσφέρθηκαν είδη φροντίδας και περιποίησης βρέφους και γυναίκας από την εταιρεία ΚΥΑΝΑ, δαπάνη που καλύφθηκε από τον προϋπολογισμό του προγράμματος ΕΣΠΑ του Κέντρου Κοινότητας Δ. Θέρμης.

Παρούσες κατά την ολοκλήρωση της δράσης, ήταν η Εντεταλμένη σύμβουλος και Πρόεδρος Κοινωνικών δομών του δήμου Θέρμης Φανή Χατζηδημητρίου, η οποία έκανε τη διανομή των δώρων στις συμμετέχουσες και την αποφώνηση της εκδήλωσης, η προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτικής δήμου Θέρμης Χρυσή Κληματσούδα και  στελέχη του Κέντρου Κοινότητας.

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα κατά covid-19 και έπειτα από διαγνωστικό έλεγχο όλων των παρισταμένων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο