ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Σε δέκα συνολικά ενέργειες προχώρησε το ΝΠΔΔ του Δήμου Θέρμης έως σήμερα, στο πλαίσιο της λήψης  μέτρων αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του κορωναϊού COVID-19.

Αρχικά σε συνέχεια της εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 783/10-3-2020), το ΝΠΔΔ «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης» προχώρησε στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ, πλην των διοικητικών λειτουργιών και υπηρεσιών αυτών, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως 24.3.2020, το οποίο παρατάθηκε έως 26/4/2020.
Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε σχολαστική γενική καθαριότητα όλων των δομών του ΝΠΔΔ και ακολούθησε ολική απολύμανση των χώρων κατά το χρονικό διάστημα 23 & 24/3 (Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠμεΑ, ΚΑΠΗ, Δομές Βοήθεια στο Σπίτι, Αγροτικά Ιατρεία), από εξειδικευμένο συνεργείο κατόπιν σχετικής ανάθεσης από το Νομικό Πρόσωπο. Η προσπάθεια του Ν.Π.Δ.Δ., με εντολή του Δημάρχου κ.Θεόδωρου Παπαδόπουλου, είναι να διατηρούνται, με κάθε δυνατό τρόπο, οι νευραλγικοί αυτοί χώροι καθαροί και ασφαλείς τόσο για τους κατοίκους του Δήμου Θέρμης όσο και για το απασχολούμενο προσωπικό.


Σε εφαρμογή της εγκυκλίου 23/17-03-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών «Ενίσχυση δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης-Απασχόλησης προσωπικού ΟΤΑ και νομικών προσώπων αυτών κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωναϊου-COVID 19»), το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ» με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του, όσο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμης, προχώρησε στην ενημέρωση των πολιτών του Δήμου, οι οποίοι αδυνατούν να μετακινηθούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν ή βρίσκονται σε οποιαδήποτε ανάγκη, για την δυνατότητα εξυπηρέτησής τους κατά τις ώρες 08:00 – 14:00 στο τηλέφωνο 2313 300739 – Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θέρμης.
και καθημερινά από τις 09:00 – 13:00 στα τηλέφωνα των δομών Βοήθεια στο Σπίτι:
• 2310 461117 – για τις περιοχές Θέρμης & Τριαδίου
• 23920 72041 – για τις περιοχές Ν. Ρυσίου, Ν. Ραιδεστού, Ταγαράδων
• 23923 30227 & 23923 30213 – για τις περιοχές Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Καρδίας, Κ. Σχολαρίου
• 23960 22355 – για τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών
Με δυνατότητα να επικοινωνούν και ηλεκτρονικά στις κάτωθι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
• kentro-koinotitas@thermi.gov.gr
• kkpf@thermi.gov.gr


Στη συνέχεια, από 24/3 με νέα ανακοίνωση του Ν.Π.Δ.Δ. ενημερώθηκαν οι πολίτες ότι οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Θέρμης συνεχίζοντας την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης προς τους πολίτες επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους και κατά τις απογευματινές ώρες με δυνατότητα επικοινωνίας από τις 08:00 το πρωΐ ως τις 07:00 το απόγευμα καθημερινά στα τηλέφωνα αναφοράς.
Η επέκταση του ωραρίου εξυπηρέτησης των πολιτών αφορά στην ενίσχυση των δομών Βοήθεια στο σπίτι από προσωπικό των δομών οι οποίες σύμφωνα με τα ανωτέρω έχουν αναστείλει την λειτουργία τους και με σκοπό την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους πληττόμενους συμπολίτες μας μέσω των δομών του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” οι οποίες και ενισχύονται κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο.
Με σκοπό την εξυπηρέτηση των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων του Δήμου, το νομικό πρόσωπο συνεχίζει την διανομή φαγητού, σε καθημερινή βάση, τόσο προς τα άτομα που εξυπηρετούσε μέσω των Παιδικών του Σταθμών όσο και σε νέα αιτήματα πολιτών, αυξάνοντας τις καθημερινές μερίδες σε 18. Η διανομή του φαγητού γίνεται με τους εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι στην προσπάθεια διατήρησης της αξιοπρέπειας και της εξασφάλισης των προσωπικών δεδομένων συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη.


Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης-Ενημέρωσης του Κέντρου Υγείας ότι τα Περιφερειακά του Ιατρεία τα οποία λειτουργούν στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Θέρμης θα παραμείνουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Ν.Π.Δ.Δ. και ο Δήμος Θέρμης, με ανακοινώσεις στις ιστοσελίδες τους, Δελτία Τύπου και φυλλάδια, ενημέρωσε τους κατοίκους του Δήμου για την δυνατότητα εξυπηρέτησής τους μέσω του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» δίνοντας ΑΜΚΑ και τα φάρμακα που χρειάζονται στα τηλέφωνα:
• 2310 461117 – για τις περιοχές Θέρμης – Τριαδίου
• 23920 72041 – για τις περιοχές Ν. Ρυσίου, Ταγαράδων
• 23923 30227 – για τις περιοχές Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Καρδίας, Κ. Σχολαρίου
• 23960 22355 – για τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών
Παράλληλα, με ταυτόχρονες ανακοινώσεις γνωστοποιήθηκε στους κατοίκους η συνέχιση των επισκέψεων του Ιατρού των ΚΑΠΗ στις καθορισμένες ημέρες και ώρες του, εξυπηρετώντας τα μέλη των ΚΑΠΗ & εφαρμόζοντας αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΠΗ:
ΤΡΙΤΗ: ΒΑΣΙΛΙΚΑ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ. ΚΑΘΕ 2η ΤΡΙΤΗ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΣΟΥΡΩΤΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ: ΘΕΡΜΗ, ΤΡΙΑΔΙ, Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ: Κ. ΣΧΟΛΑΡΙ, ΚΑΡΔΙΑ, Ν. ΡΥΣΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΠΛΑΓΙΑΡΙ, ΤΡΙΛΟΦΟΣ

Για κάθε έκτακτη ανάγκη ή οδηγίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και με το Κέντρο Υγείας Θέρμης στο τηλέφωνο 2313 310800.
Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης», στο πλαίσιο του εξοπλισμού των δομών του με Μέτρα Ατομικής Προστασίας, προμήθευσε με γάντια, μάσκες και αντισηπτικά τους εργαζόμενους στις δομές ενώ και ο Δήμος Θέρμης συμπλήρωσε τον εξοπλισμό των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι με θερμόμετρα μετώπου, ολόσωμες φόρμες προστασίας μιας χρήσης καθώς και Αλκοολούχα αντισηπτικά gel χεριών. Με τα μέσα αυτά ατομικής προστασίας έχουν ληφθεί πλέον όλα τα μέτρα πρόληψης απέναντι στον κορωνοϊό με σκοπό την προστασία όσων πολιτών αδυνατούν να μετακινηθούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν ή βρίσκονται σε οποιαδήποτε ανάγκη καθώς και των εργαζόμενων στις νευραλγικές δομές υποστήριξης των πολιτών.


Στο πλαίσιο της πρότασης χορηγίας της TOYOTA HELLAS για την διάθεση αυτοκινήτων της για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο προς τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, ο Δήμος Θέρμης και το νομικό του πρόσωπο προχώρησε στην υποβολή αιτήματος τριών (3) οχημάτων, από τα οποία έχει εγκριθεί και παραληφθεί ήδη ένα (1) αυτοκίνητο. Κατόπιν διαπίστωσης ότι τα οχήματα του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, είναι σε κατάσταση και επαρκούν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, παραχωρήθηκε το αυτοκίνητο αυτό στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης προς ενίσχυση των αναγκαίων περιπολιών.
Το ΝΠΔΔ “Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης” με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ανακοίνωσε την απαλλαγή καταβολής τροφείων στους γονείς, τα παιδιά των οποίων φοιτούν στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ του νομικού προσώπου, από τις 11/3 έως 10/4 και μέχρι νεωτέρας.
Η απόφαση αυτή αφορά στην εφαρμογή της εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας με θέμα ‘Μέτρα πρόληψης … Εγκύκλιος Υπ.Εργασίας για την εφαρμογή της ΚΥΑ για το κλείσιμο των σχολείων – απαγόρευση λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ.: Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.12063/339 εγκύκλιο και τις διατάξεις της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.16838 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, καθώς και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοΐου (COVID-19) και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του”


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο