kalokerini_apasxolisiΧείρα βοηθείας στους εργαζόμενους γονείς τείνει ο δήμος Θέρμης, αφού για άλλη μια χρονιά τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής διοργανώνουν πρόγραμμα καλοκαιρινής φύλαξης με διάφορες δραστηριότητες από την πρώτη μέρα των θερινών διακοπών. Σύμφωνα με τον κ. Πασχάλη Αναγνώστου, Πρόεδρο των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας & Κοινωνικής Αγωγής, σκοπός είναι “η βοήθεια στους εργαζόμενους γονείς με την παροχή ενός δημιουργικού και ασφαλή χώρου για την παραμονή των παιδιών τους. Από την άλλη δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα από οργανωμένες ομάδες με δημιουργικές δράσεις που περιλαμβάνουν παιχνίδι, κίνηση, μάθηση αλλά και τέχνη. Παράλληλα, προσφέρει εργασία σε άνεργους εκπαιδευτικούς.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά από αύριο Τρίτη 29/5. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν εργαζόμενες μητέρες που είναι κάτοικοι Δήμου Θέρμης ή απασχολούνται αποδεδειγμένα σε Υπηρεσίες και Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου. Εφόσον υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα εργαζόμενες μητέρες. Σε περίπτωση μονογονεϊκότητας ή πολυτεκνίας, οι εργαζόμενες μητέρες εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.


Οι αιτήσεις άνεργων μητέρων που διαμένουν στο Δήμο Θέρμης, θα καλυφθούν εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας στις δομές του Προγράμματος. Αιτήσεις γονέων από όμορους Δήμους θα καλυφθούν μόνο στην περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας στις δομές και εφόσον έχουν καλυφθεί οι προαναφερόμενες περιπτώσεις γονέων του Δήμου μας.
Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα για κάθε παιδί είναι δώδεκα (12,00) ευρώ την εβδομάδα. Για δύο (2) ή τρία (3) παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής είναι οκτώ (8,00) ευρώ ανά παιδί την εβδομάδα.
Τα τμήματα λειτουργούν καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 07:30 έως τις 15:30, με τη δυνατότητα πρώτης αποχώρησης στις 13:30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες αθλητισμού, ζωγραφικής – καλλιτεχνικών, θεατρικής αγωγής, και μουσικής που υλοποιούνται από πτυχιούχους εκπαιδευτικούς.
Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, (κατά την ημέρα εγγραφής να έχουν κλείσει τα 5 έτη).
Για το χρονικό διάστημα από 18/6 έως 31/7/2018 θα πραγματοποιηθεί στα Δημοτικά Σχολεία:
2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου
• Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών
• Δημοτικό Σχολείο Ν. Ρυσίου &
Και για το χρονικό διάστημα από 18/6 έως 14/8/2018 στο:
2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης (Μανδρίτσας 2),
Απαραίτητες πληροφορίες για τις αιτήσεις
Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και είναι διαθέσιμη στο site του Ν.Π.Δ.Δ. www.socialthermi.gov.gr.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίσει ο γονέας στο χώρο που θα επιλέξει να παρακολουθήσει το παιδί του το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής φύλαξης, είναι τα ακόλουθα:
1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
2. Βεβαίωση εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας της μητέρας σε ισχύ.
3. Λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΘ κλπ ή Έντυπο Ε1 (3η σελίδα) της φορολογικής δήλωσης για την απόδειξη τόπου κατοικίας.
4. Πρόσφατη Ιατρική Βεβαίωση (όχι προγενέστερη του Σεπτέμβρη 2017), υπογεγραμμένη από παιδίατρο που να αναφέρει ότι το παιδί είναι υγιές και επιτρέπεται να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.
5. Υπεύθυνη δήλωση των εχόντων τη γονική μέριμνα για τη συγκατάθεσή τους στην παραλαβή του παιδιού/παιδιών από τρίτο πρόσωπο (εκτός από τους γονείς).
6. Αποδεικτικό κατάθεσης στην Τράπεζα.
Ο τρόπος πληρωμής γίνεται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης:
Α) ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΙΒΑΝ: GR 2801722670005267071613962) ή
Β) ΑΤΤΙΚΗΣ (ΙΒΑΝ: GR 9301608750000000084912719)
Ως καταθέτης θα αναγράφεται το όνομα του γονέα στο όνομα του οποίου έχει υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση και αιτιολογία «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ 2018 & (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ)». Το αποδεικτικό κατάθεσης θα προσκομίζεται μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά καθώς η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την εξόφληση.
Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και ικανοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας.
Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλει στην αποδέσμευση της εργαζόμενης μητέρας και στην αναβάθμιση του τρόπου ζωής της το δύσκολο διάστημα των θερινών σχολικών διακοπών. Επιπλέον προσφέρει εργασία σε άνεργους εκπαιδευτικούς, αλλά δίνει και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο