Το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.,  ενημερώνουν για την έναρξη υλοποίησης του εαρινού κύκλου της Δράσης «Σχολές Γονέων» με ημερομηνία της πρώτης συνάντησης την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Οι Σχολές Γονέων, όπως είναι γνωστό,  απευθύνονται σε γονείς παιδιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς σε ποίκιλα θέματα και συμπεριφορές των παιδιών τους, να τους προσκαλέσουν να δοκιμάσουν και να υιοθετήσουν νέες μεθόδους αποτελεσματικότερης επικοινωνίας μαζί τους και να τους ενδυναμώσουν το ρόλο τους, ώστε οι ίδιοι/ες να είναι σε θέση να βοηθήσουν το παιδί τους να ωριμάσει συναισθηματικά και να αυτονομηθεί.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει οκτώ (8) συναντήσεις, με εβδομαδιαία συχνότητα, διάρκειας δύο ωρών εκάστη. Η θεματολογία επιλέγεται από τους γονείς στην πρώτη συνάντηση της κάθε ομάδας με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους.

Οι  γονείς μπορούν να συμμετάσχουν στη σχολή γονέων του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων Δήμου Θέρμης» που αντιστοιχεί στην εκπαιδευτική βαθμίδα του παιδιού τους. Ειδικότερα:

Για γονείς με παιδιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γυμνάσιο – λύκειο) (αίτηση συμμετοχής )

Έναρξη: 29 Μαρτίου

Ημέρα: Τρίτη

Ώρα: 19.00-21.00.

 

Για γονείς με παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγείο – δημοτικό) (αίτηση συμμετοχής )

έναρξη: 30 Μαρτίου

ημέρα: Τετάρτη,

ώρα: 19:00-21:00

 

αποστέλλοντας τις αιτήσεις συμμετοχής έως 28 Μαρτίου στο email: epita@anatoliki.gr,

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στην υπεύθυνη των Σχολών Γονέων: Ελευθερία Πήτα, Δευτέρα -Παρασκευή, 08:00-16:00, τηλ. 2310463930/ 6983884876.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο