Στοχευμένες παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Κεντρική πλατεία της Θέρμης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “συντήρηση και επισκευή της πλατείας Παραμάνα στη Θέρμη” , με ποσό σύμβασης 320.000 Ευρώ. Με την ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων πρόκειται, μεταξύ άλλων, να ρυθμιστεί η στάθμευση, σε συγκεκριμένα καίρια σημεία, περιμετρικά, καθώς όπως είναι γνωστό δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της πλατείας, λόγω της παράνομης στάθμευσης στις διασταυρώσεις των κόμβων της και κυρίως σε σημεία που η παράνομη στάθμευση παρακωλύει την κυκλοφορία και τους ελιγμούς των οχημάτων και ιδιαίτερα των αστικών λεωφορείων και των φορτηγών.


Αναλυτικά, οι εργασίες για την αποκατάσταση της αρχικής μορφής όλων των επιστρώσεων και των λοιπών οικοδομικών κατασκευών ξεκίνησαν στην Κεντρική πλατεία Θέρμης. Πρόκειται για οικοδομικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν:

-Αποξήλωση και επανατοποθέτηση κατεστραμμένων πλακιδίων τεχνητού γρανίτη.

-Αποξήλωση και επανακατασκευή δαπέδου χαλαζία – ρητίνης.

-Αποξήλωση και επανακατασκευή επιφάνειας του skating με γεωκονίαμα στο χώρο της πλατείας.
-Αντικατάσταση ξύλινης επένδυσης με σανίδες τροπικής ξυλείας, ενώ τα ξύλα που θα προκύψουν θα διατεθούν για καύση σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος, που θα υποδείξει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου) Θέρμης.

-Αντικατάσταση φθαρμένων μαρμάρων στο μνημείου Ποντίου.

-Αποξήλωση φθαρμένων κιγκλιδωμάτων. Σημειώνεται ότι τα φθαρμένα κιγκλιδώματα που θα προκύψουν θα παραληφθούν από τον χώρο του εργοταξίου από τις υπηρεσίες του Δήμου και τέλος θα γίνουν ρυθμίσεις του καθεστώτος στάθμευσης.

Με την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών θα ακολουθήσει σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού της πλατείας.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί έλεγχος των ηλεκτρολογικών πινάκων και επισκευή και αντικατάσταση των φθαρμένων και κατεστραμμένων υλικών και οργάνων, ώστε να καταστούν απολύτως λειτουργικοί και ασφαλείς, έλεγχος όλων των ηλεκτρολογικών κυκλωμάτων που παρουσιάζουν βλάβη ή δυσλειτουργία και επισκευή τους,  έλεγχος όλων των φωτιστικών σωμάτων, που παρουσιάζουν βλάβη ή δυσλειτουργία και καθαρισμός – επισκευή ή αντικατάσταση τους, ενώ παράλληλα θα ελεγχθούν και οι αντλίες της υπόγειας σήραγγας και θα επισκευαστούν ή θα αντικατασταθούν ανάλογα με τη βλάβη που θα ανιχνευτεί. Παράλληλα θα γίνει αποξήλωση και εγκατάσταση ξανά κάποιων φωτιστικών, έτσι ώστε να καταστούν πιο λειτουργικά και προφυλαγμένα από πιθανούς βανδαλισμούς.
Με την αναβάθμιση του φωτισμού της πλατείας, επιδιώκεται και η σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, διατηρώντας ωστόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φωτιστικού.

Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι 6 μηνών.

Η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών του Δήμου για την αναστάτωση που ενδεχομένως να προκληθεί λόγω των παρεμβάσεων στην Πλατεία Παραμάνα. Ωστόσο, η ολοκλήρωσή των παρεμβάσεων αυτών, θα αναβαθμίσει και θα βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πλατείας, έτσι ώστε οι πολίτες του Δήμου να χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη ασφάλεια τους χώρους της.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο