ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

 

Τα πρώτα θρανία, τις μαθητικές καρέκλες, τα γραφεία των καθηγητών,τις ντουλάπες και τις συρταριέρες παρέλαβαν χθες Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, στο νέο σύγχρονο κτίριο του 5ου Δημοτικού σχολείου Θέρμης που βρίσκεται στο Τριάδι, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στυλιανός Αποστόλου και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Σταύρος Κουγιουμτζίδης.
Το νέο δημοτικό σχολείο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και όπως όλα δείχνουν με την ολοκλήρωση παραλαβής του ολοκαίνουριου εξοπλισμού του όλα θα είναι έτοιμα ώστε να φιλοξενήσει με το νέο σχολικό έτος τους μαθητές και τις μαθήτριες της περιοχής.


Αναλυτικά χθες κατέφθασαν στο σχολείο από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και συγκεκριμένα από τη διεύθυνση Εξοπλισμού Σχολείων τα πρώτα θρανία με τις καρέκλες των μαθητών, τα γραφεία των καθηγητών, ντουλάπες και συρταριέρες που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του νέου σχολείου, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός του, ώστε όλα να είναι έτοιμα με το “χτύπημα” του πρώτου κουδουνιού της νέας σχολικής χρονιάς για την υποδοχή των μαθητών του στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του.
Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου εκπονήθηκε την περίοδο 2012-2014 και ο φάκελος προωθήθηκε σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, χωρίς αποτέλεσμα. Μετά την ενεργοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το 2015, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επικαιροποίησε τη μελέτη και υπέβαλε τον φάκελο του έργου για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ).


Το έργο, προϋπολογισμού, όπως προαναφέρθηκε, 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, και ακολούθησε η έκδοση της άδειας δημοπράτησης και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση σε εργοληπτική εταιρεία, που ολοκληρώθηκε το 2017. Οι εργασίες και ο εξοπλισμός του θα έχουν ολοκληρωθεί με την έναρξη του νέου σχολικού έτους ώστε να υποδεχτεί τους περίπου 250 μαθητές που θα στεγαστούν στο νέο σύγχρονο κτίριο, απολαμβάνοντας κτιριακές υποδομές με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.
Το κτιριακό συγκρότημα είναι χωροθετημένο σε οικόπεδο 4.600 τ.μ. στο ανατολικό άκρο του οικισμού Τριαδίου. Διαθέτει αύλειο χώρο με γήπεδα μπάσκετ και βόλλεϋ με κερκίδες, αμμοδόχο, πλακοστρώσεις και φυτεύσεις. Το κτίριο καλύπτει επιφάνεια 1.200 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο όπου υπάρχουν το λεβητοστάσιο, οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και αποθήκες. Το ισόγειο αποτελείται από γραφεία εκπαιδευτικών και γραμματείας, κυλικείο, αίθουσες διδασκαλίας, τραπεζαρία – εστιατόριο, βιβλιοθήκη και βοηθητικούς χώρους. Ο όροφος αποτελείται από αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων φυσικοχημείας, πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αισθητικής αγωγής, μία πολύ μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ιατρείο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι χρωματικές συνθέσεις που έχουν επιλεγεί για κάθε μία αίθουσα ξεχωριστά αλλά και για τους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο