Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες, με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2020 η επιχειρησιακή λειτουργία του συστήματος Ofire+, το οποίο συμβάλλει στην έγκαιρη προειδοποίηση για πυρκαγιές υπαίθρου. Πρόκειται για τη συνέχεια της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος Ofire+ και της συνοδευτικής εφαρμογής κινητού που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2019, στο πλαίσιο της σύμπραξης μεταξύ του δήμου Θέρμης και της εταιρείας Όμικρον Α.Ε..
Είναι ένα σύστημα υποστήριξης στη λήψη απόφασης για τη διαχείριση (πρόληψη, έγκαιρη προειδοποίηση-απόκριση και ενημέρωση) κρίσεων οι οποίες σχετίζονται με την εκδήλωση πυρκαγιών υπαίθρου εντός του δήμου Θέρμης με σκοπό την προστασία των δημοτών, των επισκεπτών, του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και των υποδομών του δήμου.
Το σύστημα το λειτουργεί ως διαχειριστής η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης με διττό σκοπό: αφενός ως εργαλείο ενημέρωσης-πληροφόρησης του κοινού για σχετικά ζητήματα με πυρκαγιές ή και για άλλα ακραία φυσικά φαινόμενα και αφετέρου ως εργαλείο υποστήριξης στο σχεδιασμό προληπτικών εργασιών σε συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα του δήμου ή και εκπαιδευτικών ασκήσεων εντός του καλοκαιριού σε συνεργασία με τους εθελοντές πολιτικής προστασίας του δήμου.
Οι δημότες, κάτοικοι, επισκέπτες ή όσοι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και επιθυμούν να ενημερώνονται καθημερινά για το επίπεδο κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς εντός των ορίων του δήμου καθώς και να λαμβάνουν μηνύματα – ενημερώσεις στο κινητό τους από το αρμόδιο τμήμα για τις μέρες υψηλής επικινδυνότητας, μπορούν να κατεβάσουν ελεύθερα την εφαρμογή κινητού Ofire+ Public Thermis  από τη σελίδα της εφαρμογής στο Play Store. Στην ίδια σελίδα βρίσκονται και λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τη χρησιμότητα της εφαρμογής.
Οι εθελοντές πολιτικής προστασίας του δήμου που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σύστημα Ofire+ και στις δράσεις οι οποίες θα γίνουν εντός της φετινής αντιπυρικής περιόδου μπορούν να κατεβάσουν ελεύθερα την εφαρμογή κινητού Οfire+ Dimos Thermis  από τη σελίδα της εφαρμογής στο Play Store. Στην ίδια σελίδα βρίσκονται και λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τη χρησιμότητα της εφαρμογής. Για τη σύνδεση στην εφαρμογή απαιτούνται διαπιστευτήρια (κωδικοί) τα οποία μπορούν να λάβουν στο mail τους εφόσον συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής η οποία βρίσκεται στο σύνδεσμο https://forms.gle/xquY71J633K6j4et7.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο