Ξεκίνησαν τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για ενήλικες μετανάστες πρώτης γενιάς που διοργανώνει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) του δήμου Θέρμης όπως κάθε χρόνο. “Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στη Ν. Ραιδεστό, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και η διδασκαλία γίνεται αποκλειστικά από εθελοντές δασκάλους. Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του σχολείου κα Στεργιανή Φασούλα και το δάσκαλο κ. Γιάννη Χατζηγιάννη για την εθελοντική του προσφορά. Παράλληλα, πραγματοποιούνται μαθήματα αλβανικής γλώσσας για τα παιδιά των μεταναστών, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας και Συντάγματος, για τα οποία το ΣΕΜ δέχεται συμμετοχές.


Τα μαθήματα προέκυψαν ως ανάγκη μέσα από τις διαβουλεύσεις και τις επαφές του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών με τις κοινότητες, και υλοποιούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο δήμο Θέρμης.
“Με την εκμάθηση των ελληνικών, της ιστορίας και του συντάγματος της χώρας μας, ενισχύεται η δυνατότητα των μεταναστών να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία και δίνεται η ευκαιρία για ομαλή ένταξη, αφού με αυτόν τον τρόπο αποκτούν πρόσβαση σε βασική πληροφόρηση και παράλληλα οι γονείς αποκτούν τις απαραίτητες γλωσσικές δεξιότητες για να παρακολουθούν την πρόοδό των παιδιών τους στο σχολείο”.
Τα παιδιά των μεταναστών, από την άλλη, που γεννιούνται, μεγαλώνουν και εκπαιδεύονται στην Ελλάδα, δεν έχουν επαρκή επαφή με τη μητρική τους γλώσσα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην επικοινωνία τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποτελέσουν μια γερά θεμελιωμένη γέφυρα φιλίας μεταξύ των λαών”, αναφέρει η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Άννα Μίχου.
Στόχος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών είναι η διοργάνωση μαθημάτων ελληνικών και σε άλλους οικισμούς του δήμου Θέρμης. Για το σκοπό αυτό αναζητά εθελοντές – εκπαιδευτικούς.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γρ. Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του δήμου Θέρμης.
Τηλ. 2313300745 – 6,
E-mail: public-news@thermi.gov.gr


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο