dasikh yphresiaΤο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θέρμης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους δημότες μας για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα.

Το πρόγραμμα “ Κοινωφελούς Εργασίας για την Αντιπυρική Προστασία των Δασών” σχεδιάστηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλοντος με διπλό στόχο: αφενός την εξυπηρέτηση των αναγκών σε προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών όλης της χώρας για την αντιπυρική προστασία, αφετέρου την κατάρτιση των ανέργων σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο με στόχο την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 

 

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ και απευθύνεται σε 5.066 ωφελούμενους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες της χώρας με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες. Παράλληλα,  έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των απασχολουμένων και τις υπόλοιπες λειτουργικές ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματος.

dasos 1
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το οποίο θα είναι διάρκειας 8 μηνών, θα χορηγηθεί βεβαίωση για όλες τις θεματικές ενότητες της εκπαίδευσης των ωφελουμένων από τα δασαρχεία, ενώ και η επαγγελματική εμπειρία που θα αποκτήσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει και η σχετική ανάρτηση της πρόσκλησης και συγκεκριμένα εντός των επόμενων 15 ημερών.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο