Η έγκυρη και επιστημονική πληροφόρηση των γονέων μπορεί να συμβάλλει στην προστασία παιδιών από φαινόμενα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σεξουαλικής παρενόχλησης και κοινωνικού στιγματισμού. Οι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στους σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου Θέρμης μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο 6ωρο πρόγραμμα «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» ως την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε τρεις (3) δίωρες, διαδικτυακές, απογευματινές συναντήσεις (14, 19 & 21 Ιανουαρίου) και ώρες 19:00-21:00 καλύπτοντας την ακόλουθη θεματολογία:

1η: Βασικές έννοιες, στάσεις και αντιλήψεις, ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, της κοινωνίας (π.χ. μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης).

2η: Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην προ- και πρώτη σχολική ηλικία: το σώμα μου, ταυτότητα και φύλο,  το δωμάτιό μου και τα αδέρφια μου, ενημέρωση για το σεξ

3η: Άλλα θέματα: οπτική φύλου, σεξουαλική παρενόχληση / βία, πορνογραφία, κ.α .

 

Κρατήστε τη θέση σας, επικοινωνώντας τηλεφωνικά στο 2310463930 (τηλ. κέντρο ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ) ή 6983884876 (κα Ελευθερία Πήτα) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου epita@anatoliki.gr. (σημειώστε ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email σχολείο παιδιού). Τα τμήματα  θα είναι ολιγομελή έως 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων Δήμου Θέρμης» που υλοποιούν το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο