ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Σεμινάρια – ανοιχτά εργαστήρια εκτύπωσης αντικειμένων τριών διαστάσεων (3Δ) με τον τίτλο “Μικροί Αρχαιολόγοι” διοργανώνουν η Δημοτική βιβλιοθήκη της Θέρμης σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ. Σκοπός των εργαστηρίων είναι η εκμάθηση τεχνικών τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό.

Στο δήμο Θέρμης και τη ΔΕΠΠΑΘ είμαστε πάντα ανοιχτοί στις καινοτόμες ιδέες, που ανοίγουν τους ορίζοντες των παιδιών, ενώ παράλληλα τα εκπαιδεύουν και τα ψυχαγωγούν”, δήλωσε η Αθηνά Παπαδάκη, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Θέρμης. “Με το ΕΚΕΤΑ είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το δρόμο και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα στελέχη του για τη μόνιμη και διαρκή συνεργασία τόσο με το δήμο Θέρμης, όσο και με τη ΔΕΠΠΑΘ και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η όλη προσπάθεια στηρίχθηκε από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, στην οποία οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη χορηγία ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή και ενός υπολογιστή στη δημοτική βιβλιοθήκη” συνέχισε η κ. Παπαδάκη.

“‘Έτσι, οι μαθητές του Δήμου Θέρμης έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της επιστήμης της αρχαιολογίας, και των εικονικών εργαστηρίων μέσω των τεχνολογιών που ανέπτυξε το ΕΚΕΤΑ στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων DigiArt (http://digiart-project.eu) και ENVISAGE (http://envisage-h2020.eu) κατά την περίοδο 2015-2018.
Τα ανοιχτά εργαστήρια χρησιμοποιούνται από τους μουσειολόγους για να κάνουν τις εμπειρίες στα μουσεία πιο βιωματικές, διασκεδαστικές, και εκπαιδευτικές. Δεν έχουν κάποιο πρότυπο, αλλά, συνήθως, έχουν μια υλική επαφή του επισκέπτη με φυσικά αντικείμενα. Πολλές φορές ο επισκέπτης παίρνει τον ρόλο του αρχαιολόγου και κάνει μια μικρή έρευνα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον για παράδειγμα ανασκαφή, συνένωση (puzzle), λύνει κάποιον γρίφο, ζωγραφίζει, πλάθει, παίζει ομαδικά παιχνίδια, φτιάχνει και χρησιμοποιεί κάρτες, συνθέτει μουσική, χορεύει.
Τα εργαστήρια έχουν διεξαχθεί πιλοτικά δύο φορές στη βιβλιοθήκη της Θέρμης με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να προγραμματιστούν δοκιμές και εργαστήρια και στις υπόλοιπες βιβλιοθήκες του δήμου Θέρμης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της ΔΕΠΠΑΘ και συγκεκριμένα με τον κ. Βαγιωνά στο τηλ. 2310463423.

Περιγραφή διαθέσιμου συστήματος

Υπολογιστής: 1 LaptopΑSUSi5 2ης γενιάς με 4 GBRAM 3Δ
Εκτυπωτής:CraftBot+


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο