kentroΣε ομάδα συζήτησης σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικογένεια και ειδικότερα στις μονογονεϊκές οικογένειες συμμετείχαν τα στελέχη του Κέντρου Kοινότητας του Δήμου Θέρμης την Τρίτη 16 Ιανουαρίου με στόχο την εκπόνηση μελέτης για τη διατύπωση προτάσεων κοινωνικής πολιτικής.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Εταιρεία “Γνώση Αναπτυξιακή, Συμβουλευτική Ι.Κ.Ε.”, στο πλαίσιο του έργου: “Εξειδικευμένη υποστήριξη του μηχανισμού – δομής παρακολούθησης της ισότητας των φύλων”, που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Στη συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωπος των κοινωνικών δομών του Δήμου Καλαμαριάς, εκπρόσωποι του δικτύου δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στη Θεσσαλονίκη και εκπρόσωπος του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS.

Η κοινωνική λειτουργός και η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κατέθεσαν την εμπειρία τους από τη στήριξη μονογονεϊκών οικογενειών στο Δήμο Θέρμης και περιέγραψαν τις δυσκολίες που προκύπτουν από την προσπάθεια συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής στην “Ελλάδα της κρίσης”. Τόνισαν, δε, την ανάγκη, πέρα από την ύπαρξη επιμέρους, ευαισθητοποιημένων σχετικά, δομών, που παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη σε μονογονεϊκές οικογένειες, όπως το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Θέρμης, να ληφθούν, επιπλέον, δράσεις και μέτρα κοινωνικής προστασίας σε επίπεδο εθνικής πολιτικής.

Για κάθε διευκρίνιση/πρόσθετη πληροφορία επί θεμάτων ευάλωτων ομάδων, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης:
Μορφίδου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός (συντονίστρια), m.morfidou@thermi.gov.gr
Πιστόλα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, e.pistola@thermi.gov.gr
Συμεωνίδου Βασιλεία, Ψυχολόγος, v.symeonidou@thermi.gov.gr
Κακάνη Ελισάβετ, Διοικητική Υπάλληλος, e.kakani@thermi.gov.gr
είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00.
Διεύθυνση: Aπ. & Γρ. Ταβάκη 28, 57001, Θέρμη
(Γραμμή 60, 66 & 67 ΟΑΣΘ, στάση 36033: Χάνι)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2313- 300739 (Ακολουθείτε τις οδηγίες, επιλέγετε το 1)
mail επικοινωνίας: kentro-koinotitas@thermi.gov.gr
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο