ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Η αποτελεσματικότερη στήριξη των ατόμων της Γ’ Ηλικίας και η δημιουργία δομών ΚΑΠΗ σε κάθε χωριό του Δήμου μας, τονίστηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΚΑΠΗ Ταγαράδων, Τριαδίου, Βασιλικών και Νέας Ραιδεστού χθες Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020.
Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας στην Τρίτη Ηλικία, τον πολύτιμο ρόλο και την αξιέπαινη συνεισφορά της στην καθημερινότητα των νεότερων γενιών, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, θα συνεχίσει να αναβαθμίζει διαρκώς το εύρος της Κοινωνικής της Παρέμβασης και να εφαρμόζει σταθερά και με αμείωτη ένταση δράσεις για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης καθώς και ενίσχυσης του αισθήματος, προσφοράς και κοινωνικής τους συμμετοχής”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων .

Μάλιστα ο Δήμαρχος Θέρμης ξεκαθάρισε πως έχοντας ως δεδομένο τον σεβασμό που δικαιωματικά οφείλουμε στην Τρίτη ηλικία. θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια δημιουργίας δομών ΚΑΠΗ σε κάθε χωριό του Δήμου μας, ανοίγοντας δρόμους συμπαράστασης, ενίσχυσης, παρηγοριάς και ανακούφισης για όλα τα ηλικιωμένα άτομα στο Δήμο Θέρμης.
Στο ΚΑΠΗ Ταγαράδων, πλήθος μελών  κυριολεκτικά κατέκλυσε χθες το πρωί την αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της νέας Διοίκησης για συμμετοχή στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Μάλιστα στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε από το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τον Αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Γιώργο Αγγέλου, ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Νικόλαος Ταβουλάρης για την πολύτιμη πολυετή προσφορά του, στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ταγαράδων.


Η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος κατά την οποία αξίζει στον καθένα να ζει με αξιοπρέπεια σε κατάλληλες συνθήκες, μέσα από τις οποίες να του δίνεται η ευκαιρία να εκφράσει τη μοναδικότητά του, να απασχοληθεί δημιουργικά και να απολαύσει μια ποιοτική ζωή, τονίστηκε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της κοπής της Βασιλόπιτας του ΚΑΠΗ Τριαδίου, παρουσία πλήθους συνδημοτών μας. “Η Γ’ Ηλικία είναι μία σημαντική και δημιουργική περίοδος της ζωής μας, όπου η συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση έρχεται να συνυπάρξει αρμονικά με μια πιο ήρεμη και ήπια καθημερινότητα για την αναβάθμιση της οποίας φροντίζουμε καθημερινά ως διοίκηση των ΚΑΠΗ” επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Αργύρης Μωραίτης.
Ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Αγγέλου τόνισε τις προσπάθειες του ΝΠΔΔ του Δήμου μας, ώστε να αντιμετωπίζει από τη μια προβλήματα  των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και να εφαρμόζει από την άλλη δράσεις που επηρεάζουν θετικά το βιοτικό τους επίπεδο  και τους εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση σε καθημερινή βάση στο Δήμο μας.


Μπορεί οι ηλικιωμένοι να αποτελούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρειάζεται την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της κοινωνίας, συμβάλλουν ωστόσο σε μέγιστο βαθμό στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη καθώς διαθέτουν γνώση και εμπειρία χρήσιμη στις νεότερες γενιές, βοηθούν τα παιδιά και εγγόνια τους και συμμετέχουν όλο και πιο πολύ στον εθελοντισμό. Ο Δήμος Θέρμης και το ΝΠΔΔ, μέσω των δομών στηρίζει να προσφέρει ένα ικανοποιητικό επίπεδο παροχών αλλά και εντείνει τις προσπάθειες, ώστε να ολοκληρωθεί η σύσταση νέων δομών σε κάθε χωριό του Δήμου μας, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της Πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης κοπής της Βασιλόπιτας του ΚΑΠΗ Βασιλικών που ακολούθησε και φιλοξενήθηκε σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής.


Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Βασιλικών κ. Βασίλειος Δημητρούλας ευχαρίστησε το Δήμαρχο Θέρμης και τη Διοίκηση του ΝΠΔΔ που βρίσκονται σταθερά δίπλα τους και στηρίζουν δράσεις ουσίας για την Γ΄ Ηλικία, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει με έμφαση και τις νέες δομές που διαρκώς δημιουργούνται σε επίπεδο Δήμου.  Παράλληλα ευχαρίστησε και τους Προέδρους των Κοινοτήτων Λιβαδίου και Αγίας Παρασκευής κ.κ Δημήτριο Γουδήρα και Μαρία Τζιουβάκα αντίστοιχα καθώς κάθε χρόνο αγκαλιάζουν την Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του ΚΑΠΗ Βασιλικών.
Ο Δήμαρχος Θέρμης κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα των ΚΑΠΗ Βασιλικών, ευχήθηκε σε όλους μία χρονιά γεμάτη υγεία και δημιουργία, που θα φέρει στον τόπο και τη χώρα μας αισιοδοξία και την πολυπόθητη ανάπτυξη που όλοι επιθυμούμε, ενώ σχολιάζοντας τη Διεθνή επικαιρότητα ευχήθηκε να επικρατήσει η σύνεση και η λογική και να συνεχίσουμε να ζούμε ειρηνικά και με ηρεμία απολαμβάνοντας τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Η χορωδία του ΚΑΠΗ Βασιλικών, έδωσε ξεχωριστό μελωδικό χρώμα στην εκδήλωση, με την κ. Βασιλική Γιαννακούδη να αφιερώνει ένα τοπικό παραδοσιακό τραγούδι στο Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο που βρίσκεται πάντα κοντά στους ηλικιωμένους του τόπου μας, όπως ανέφερε.


Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν άλλωστε οι χορωδίες των ΚΑΠΗ μας χθες σε όλες τις εκδηλώσεις με ιδιαίτερες γιορτινές και παραδοσιακές μελωδίες που φρόντισαν να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν στους παρευρισκόμενους.
Τις χθεσινές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Πάλλας, η Διοίκηση του ΝΠΔΔ ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος κ.κ. Μωραϊτης και Αγγέλου αντίστοιχα, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Απόστολος Τσολάκης, Βασίλειος Μουστάκας, Στυλιανός Αποστόλου και Στέλιος Γκιζάρης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Τιτέλης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Νικόλαος Καρκατζίνος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστας Κουγιουμτζίδης και Πολεοδομίας κ. Σπύρος Γαντάς, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ευαγγελία Κούτρη, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Θέρμης Τριαδίου κ. Ευστάθιος Πιστέλας, Ταγαράδων κ. Δημήτριος Καλαθάς, Βασιλικών κ. Αστέριος Καρακκώτας, Νέας Ραιδεστού κ. Παναγιώτης Κατρανιάς πλήθος Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων αλλά και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του δήμου μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Θέρμης συνεχίζεται ως εξής:
 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ Αγίου Αντωνίου  και στις 11:30 στο ΚΑΠΗ Σουρωτής.
 9 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 το πρωί κοπή πίτας των μελών του ΚΑΠΗ Πλαγιαρίου και τέλος στις
 16 Φεβρουαρίου 2020 κόβουν την πίτα τους στο ΚΑΠΗ Καρδίας και ώρα 11:00 το πρωί.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο