ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

elafakia fwto 1Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Διατροφής,  στο τμήμα μεγάλων προ νηπίων του δημοτικού παιδικού σταθμού «Ελαφάκια», τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού, ασχολήθηκαν με τη θεματική ενότητα «Προσέχω τι τρώω”. Τα παιδιά των μεγάλων προ νηπίων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την σημασία της υγιεινής διατροφής και να πειραματιστούν με τα φρούτα σε διάφορες μορφές. Αρχικά, περιεργάστηκαν τα διάφορα φρούτα της εποχής, στη συνέχεια τα γεύτηκαν στην μορφή φρουτοσαλάτας. Δεν αρκέστηκαν ωστόσο μόνο  σε αυτές τις δραστηριότητες, αλλά έπαιξαν και το παιχνίδι του «Μάντεψε ποιο φρούτο είναι», όπου τα παιδιά προσπαθούσαν να ανακαλύψουν το φρούτο με την βοήθεια της γεύσης, αφού είχαν τα μάτια κλειστά.

Παράλλήλα η  μαγείρισσα του σχολείου και η βοηθός της, βοήθησαν τα παιδιά να παρασκευάσουν και να γευτούν μια πεντανόστιμη μηλόπιτα. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του παιδικού σταθμού σε μία προσπάθεια να αναπτύξει επιπλέον τις δεξιότητες των παιδιών, τα βοήθησαν να στύψουν το δικό τους χυμό από πορτοκάλια και ρόδια.
Ακόμα, τα παιδιά θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους στην αυλή του σχολείου τους, καθώς αυτή αποτελεί ένα κεντρικό σημείο για αυτά κάθε εποχή του χρόνου, προσπάθησαν να την αποδώσουν μέσω της ζωγραφικής και της τεχνικής του κολλάζ. Με αυτό τον τρόπο την μετέφεραν στην τάξη τους εικαστικά και βέβαια την χαίρονται πλέον καθημερινά όσο πιο πολύ μπορούν.

elafakia fwto 2
Παράλληλα τα παιδιά των μεγάλων προ νηπίων αποφάσισαν να ομορφύνουν τον κήπο της εισόδου του σχολείου τους γι αυτό φύτεψαν διάφορα φυτά της εποχής, και δεσμεύτηκαν ότι θα τα φροντίζουν και θα τα περιποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Τέλος με αφορμή την αλλαγή του καιρού και τις συχνές βροχοπτώσεις, τα παιδιά των μεγάλων προ νηπίων ασχολήθηκαν διεξοδικά με την βροχή και τα σύννεφα. Επεξεργάστηκαν με την βοήθεια των παιδαγωγών τους σε μορφή πειράματος το πως ελευθερώνεται η βροχή από τα σύννεφα. Για το πείραμα αυτό χρησιμοποιήσαμε αφρό ξυρίσματός, νερό και τέμπερες σε διάφορα χρώματα. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να αποδώσουν εικαστικά την βροχή με την τεχνική της ζωγραφικής με μπίλιες και τέμπερες.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο