DSCN0543Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας αλλά και της υγιεινής του Δήμου μας, η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχώρησε στην προμήθεια νέων πλαστικών και μεταλλικών κάδων απορριμμάτων καθώς και κάδων κομποστοποίησης. Η διαδικασία τοποθέτησης των κάδων έχει ήδη ξεκινήσει σε όλη την έκταση του Δήμου μας στην κατεύθυνση ενίσχυσης όλου του δικτύου, με αντικατάσταση των παλαιών ή φθαρμένων κάδων αλλά και παράδοσης νέων σε περιοχές, όπου το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει καταγραφή και διαπιστώθηκαν κενά ή είχε κατατεθεί σχετικό αίτημα στην αρμόδια Υπηρεσία.

Πρόκειται για τη δεύτερη προμήθεια κάδων στην οποία προχωρά ο Δήμος Θέρμης σε διάρκεια ενός έτους. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018 με την προμήθεια και τοποθέτηση 800 νέων κάδων χαρτιού με κίτρινο καπάκι για τη συλλογή όλων των χάρτινων συσκευασιών. Οι συγκεκριμένοι κάδοι τοποθετήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, καθώς και σε όλα τα προβλεπόμενα σημεία ενδιαφέροντος, όπου παράγονται σημαντικές ποσότητες χάρτινων συσκευασιών.

DSCN0548Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Υπηρεσία Καθαριότητας σε μία προσπάθεια εξασφάλισης ενός υγιεινού περιβάλλοντος στους κατοίκους του Δήμου μας, προχώρησε στη νέα προμήθεια πλαστικών, μεταλλικών και κάδων κομποστοποίησης, ενώ το νέο έτος (2019) αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση, τόσο του εξοπλισμού όσο και του στόλου της Υπηρεσίας με νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Σωκράτη Σαμαρά.
Ο προγραμματισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την παράδοση και τοποθέτηση των νέων κάδων γίνεται με βάση την ιεράρχηση προτεραιοτήτων και αναγκών και έπειτα από σχετική καταγραφή και των αιτημάτων που βρίσκονται στη διάθεσή της.

DSCN0544DSCN0545

Αναλυτικά, η διαδικασία που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη 13 Νοεμβρίου παρουσιάζεται ακολούθως:
Οι 254 μεταλλικοί κυλιόμενοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 1.100 lt παραδόθηκαν ή τοποθετήθηκαν ήδη: Σαράντα (40) κάδοι παραδόθηκαν ήδη στο χώρο του Φράγματος Θέρμης την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018.
Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις αρχές του 2019, θα παραδοθούν και οι υπόλοιποι, ως εξής:
 α) 40 κάδοι στο χώρο της Πολιτικής Προστασίας (Καρδία).
     β) 40 κάδοι στο χώρο του παλιού εργοταξίου Τριλόφου (Τρίλοφος).
     γ) 80 κάδοι στο χώρο του πρώην εργοταξίου Βασιλικών και
     δ) 54 κάδοι στο χώρο του Φράγματος Θέρμης.

Οι 252 πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 1.100 lt:

Είκοσι (20) από αυτούς παραδόθηκαν την Τετάρτη 14.11.2018 στο χώρο της Οικονομικής Υπηρεσίας και 106 στο χώρο του πρώην εργοταξίου Βασιλικών.

Οι υπόλοιποι θα παραδοθούν ως εξής την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, ως εξής:

      α)53 κάδοι στο χώρο της Πολιτικής Προστασίας (Καρδία)
      β)53 κάδοι στο χώρο του παλιού εργοταξίου Τριλόφου (Τρίλοφος)
      γ)20 κάδοι στο χώρο της Οικονομικής Υπηρεσίας
Παράλληλα, οι 40 πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων, μικρότερης  χωρητικότητας 240 lt παραδόθηκαν όλοι την Τετάρτη 14.11.2018. Τέλος οι εκατόν δέκα πέντε (115) κάδοι κομποστοποίησης παραδόθηκαν όλοι την Τρίτη 13.11.2018.
«Συνεχίζουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανανέωσης του εξοπλισμού μας, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα του Δήμου μας και να κάνουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων πιο λειτουργική και γρήγορη. Παρακαλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να μεριμνούν ώστε να μεταφέρουν τα απορρίμματα στους αντίστοιχους κάδους νωρίτερα από τις 8 το πρωί, να μην τοποθετούν στους κάδους απορριμμάτων κλαδιά και μπάζα, να τοποθετούν τα απορρίμματα τους σε καλά δεμένες σακούλες μέσα στον κάδο και να φροντίζουν να μην εναποθέτουν σύμμεικτα απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στο να διατηρείται η Θέρμη μας καθαρή», τονίζει μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Σωκράτης Σαμαράς.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο