ROMPOTIKH MAIMOY 1Στο εργαστήρι ρομποτικής των Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Θέρμης διεξάγονται μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα, σε έναν χώρο άρτια εξοπλισμένο με σύγχρονα υλικά για τις ανάγκες των ασκήσεων ρομποτικής. Τα μαθήματα είναι κατάλληλα για την ηλικιακή ομάδα παιδιών από 7 έως 12 ετών και αγκαλίαστηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από το ξεκίνημά τους.

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτές, στηριζόμενοι στην πλατφόρμα Wedo 2.0 της Lego, επιχειρούν να αναφλέξουν στα παιδιά την επιθυμία να μάθουν και παράλληλα, να ενισχύσουν τις ικανότητές τους στον τομέα της επιστήμης, της μηχανικής, της τεχνολογίας και των υπολογιστών.

ROMPOTIKH MAIMOY 2ROMPOTIKH KALHROMPOTIKH GENIKHΕφαρμόζοντας την τεχνολογία της Wedo 2.0 τα παιδιά οικοδομούν διάφορα μοντέλα όπως: το rover, το dragster, το ελικόπτερο κι άλλα πολλά.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα παιδια δημιούργησαν συναρπαστικά μοντέλα στο εργαστήρι της ρομποτικής, μεταξύ των οποίων και το «RobotMonkey». Πρόκειται για μια κατασκευή της Lego που στηρίζεται στην πρωτότυπη κατασκευή του εξειδικευμένου συνεργάτη της Lego τουYoshihitoIsogawa.
Σε αυτή τη μεγάλη κατασκευή οι μαθητές αφού μοντελοποίησαν την μαϊμού, στη συνέχεια διδάχτηκαν το πως θα την προγραμματίσουν, έτσι ώστε να κινείται με τα «χέρια» της πάνω σε ένα σχοινί. Το μάθημα δε έμεινε φυσικά μόνο στον απλό προγραμματισμό του μοντέλου. Τα παιδιά με την καθηδήγηση των εκπαιδευτών προχώτησαν κι ένα βήμα παραπάνω, αφού αυτοματοποίησαν την κίνηση του RobotMonkey, χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα κίνησης.
Μέσα από την όλη διαδικασία, τα παιδιά κατάφεραν να «ζωντανέψουν» το RobotMonkey, να ελέγξουν πλήρως τις κινήσεις της δημιουργίας τους κι έτσι να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία εκμάθησης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο