ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Άγιο Αθανάσιο στη Νέα Ραιδεστό και τον Τρίλοφο. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πρωτομαγιάς με το Μέγα Εσπερινό και την περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου και στις δύο Κοινότητες, παρουσία της δημοτικής αρχής, βουλευτών, αλλά και εκατοντάδων δημοτών που κατέκλυσαν τις εκκλησίες.

Στις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και το λαϊκό γλέντι που ακολούθησε στη Νέα Ραιδεστό, στον αύλειο χώρο του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος υποδέχτηκε πενταμελή αντιπροσωπεία του Δήμου Τεκίρνταγ Μπουγιουκσεχίρ (Ραιδεστός) καθώς και μελών του Συλλόγου Θεσσαλονίκης του χωριού Ισικλάρ (Σχολάρι) από τη γειτονική Τουρκία. Να σημειωθεί πως στο δήμο Τεκίρνταγ Μπουγιουκσεχίρ (Ραιδεστός) έχουν τις ρίζες τους οι κάτοικοι των οικισμών Ν. Ραιδεστού και Κ. Σχολαρίου και είναι η δεύτερη φορά που εκπρόσωποι από αυτές τις περιοχές τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Άγιο Αθανάσιο στη Νέα Ραιδεστό.

Κατά το χαιρετισμό του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο κ. Παπαδόπουλος

καλωσόρισε την αντιπροσωπεία από τη γειτονική Τουρκία και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν εθελοντικά στη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες διατηρούνται ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της Νέας Ραιδεστού, τη ΔΕΠΠΑΘ, το Κέντρο Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού, το Σύλλογο ΒΥΣΑΝΘΗ που και φέτος έδωσε δυναμικό «παρών», καθώς και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις.

Καλώντας για ένα σύντομο χαιρετισμό το Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ο δήμαρχος Θέρμης τον ευχαρίστησε για το μεγάλο έργο προϋπολογισμού 34 εκατ. ευρώ το οποίο δημοπράτησε και πρόκειται να ξεκινήσει να υλοποιεί η Περιφέρεια και αφορά την αναβάθμιση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Κ12 (έξοδος από την περιφερειακή οδό) έως τον ανισόπεδο κόμβο της Θέρμης το οποίο πρόκειται ουσιαστικά να μετατραπεί σε «κλειστό» αυτοκινητόδρομο.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας κατά το σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και ξεκαθάρισε πως η Περιφέρεια μέσω του Κέντρου Πολιτισμού θα βρίσκεται στο πλευρό και θα στηρίζει εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας. «Συνεχίζοντας την πολύ καλή συνεργασία μας με το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλου θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε στον Πολιτισμό που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας αλλά και με την υλοποίηση μεγάλων έργων που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του όμορφου τόπου σας» σημείωσε με έμφαση ο κ. Τζιτζικώστας. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης, Σωκράτης Φάμελλος, Δώρα Αυγέρη, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θέρμης παρακολούθησε την Πανηγυρική Θεία λειτουργία στον Τρίλοφο καθώς και τα πολιτιστικά δρώμενα με το παραδοσιακό μοίρασμα των ψαριών στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ παρέστη και στη δεξίωση που ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο