ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

EISODOS AGIOY GEVRGIOY SXOLARIOYΤον Άγιο Γεώργιο, τον αποκαλούμενο από την Ορθόδοξη Εκκλησία ως «Μεγαλομάρτυρα» και «Τροπαιοφόρο», έναν από τους πιο αγαπημένους αγίους σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο τιμούν στο Κάτω Σχολάρι του Δήμου Θέρμης. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Περιφορά και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου , Όρθρο και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της γιορτής του προστάτη του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με πολλές παραδόσεις, ήθη και έθιμα. Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου, συνδυάζεται με έθιμα χαράς και ευφορίας. στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθεί και φέτος το καθιερωμένο μοίρασμα ψαριών, ελιών και ψωμιού μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω Σχολαρίου.

agios gewrgios sxolari 1

Αναλυτικά το πρόγραμμα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου Κάτω Σχολαρίου, που σηματοδοτεί μεταξύ άλλων και την αρχή της άνοιξης, παρουσιάζεται ακολούθως:
Κυριακή 22 Απριλίου 2018
ώρα 19:00:Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία Περιφορά και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και ώρα 20.30
Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
ώρα 07:00 πμ: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο μοίρασμα ψαριών, ελιών και ψωμιού.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο