Συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε ποιοτικές ταινίες στο Σινέ Θερμαϊς και την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών περιλαμβάνει  βραβευμένες δραματικές ταινίες Ιταλικής, Γαλλικής και Γερμανικής παραγωγής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των νέων προβολών παρουσιάζεται ακολούθως :
Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 – Εγώ κι Εσύ | Io e Te
Ιταλία | 2012 | 103’ | Δράμα |Σκηνοθεσία: Bernardo Bertolucci
Μετά από ένα σοβαρό ατύχημα και στη συνέχεια μία αποτυχημένη εγχείρηση στη πλάτη, ο Bernardo Bertolucci έχασε την ικανότητα να περπατάει και μαζί της έχασε και την επιθυμία του να σκηνοθετήσει ξανά. Αποφάσισε να απομονωθεί για μια μεγάλη περίοδο και έτσι η καλλιτεχνική του επιστροφή εννιά χρόνια μετά την προηγούμενή του δουλειά, The Dreamers (2003), ήρθε ως μία ευχάριστη έκπληξη για όλους τους θαυμαστές του αλλά επίσης ήγειρε κάποιες απορίες για το τελικό αποτέλεσμα. Το Io e Te (Εγώ κι Εσύ) είναι ένα ελαφρώς low budget δράμα για τα δεδομένα του Bertolucci και έκανε την πρεμιέρα του εκτός συναγωνισμού στο 65ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.


Ο Lorenzo είναι ένας εσωστρεφής νευρωτικός δεκατετράχρονος που ζει με τη μητέρα του Arianna. Ο Lorenzo μισεί το σχολείο, δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους συνομηλίκους του και προτιμά τον δικό του κόσμο της μουσικής και των βιβλίων. Η μητέρα του τον στέλνει σε έναν ψυχολόγο με σκοπό να τον βοηθήσει με αυτή του την κατάσταση. Όταν το σχολείο διοργανώνει μία εβδομαδιαία εκδρομή για σκι, ο Lorenzo αποφασίζει να μην πάει και αντιθέτως ετοιμάζεται κρυφά να περάσει αυτήν την εβδομάδα μόνος στο υπόγειο της πολυκατοικίας του.
Η ειδυλλιακή εβδομάδα μοναξιάς του διαταράσσεται από την ξαφνική εμφάνιση της εικοσάχρονης ηρωινομανούς ετεροθαλούς αδερφής του, Olivia. Όταν εκείνη ανακαλύπτει την κρυψώνα του, απαιτεί να μείνει μαζί του καθώς είναι άστεγη. Έτσι θα πρέπει να περάσουν τις επόμενες ημέρες μαζί κρυμμένοι σε αυτό το μικρό υπόγειο.Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 – Λεωφόρος Corniche Kennedy / Corniche Kennedy Γαλλία |  2016 | 94΄ |  Δράμα | Dominique Cabrera
Στο γαλάζιο της Μεσογείου, κοντά σε παραθαλάσσιες μονοκατοικίες, κάποιοι νέοι από την Μασσαλία αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας. Ο Marco, ο Mehdi, ο Franck, η Mélissa, o Hamza, η Mamaa , η Julie : αγόρια και κορίτσια βουτούν, απογειώνονται, ρισκάρουν για να ζήσουν έντονα. Η Suzanna τους καταβροχθίζει με τα μάτια της, τα ελεύθερα σώματά τους, τις υπερβάσεις τους. Θέλει να τους μοιάσει. Θα τους μοιάσει.
Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 – Η Σιωπηλή Επανάσταση / Das Schweigende Klassenzimmer |Γερμανία | 111’ | 2018 | Δράμα | Lars Kraume
1956. Ο Κούρτ και ο Τέο, μαθητές από το Ανατολικό Βερολίνο, επισκέπτονται έναν κινηματογράφο στη δυτική πλευρά της πόλης όπου πληροφορούνται τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν την εξέγερση στην Βουδαπέστη. Γυρίζοντας στο σχολείο πείθουν τους υπολοίπους συμμαθητές να κρατήσουν ένα λεπτό σιγής ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των Ούγγρων για ανεξαρτησία από τους Σοβιετικούς. Παρόλο που ο διευθυντής του σχολείου επιχειρεί να αποσιωπήσει το γεγονός, ο κρατικός μηχανισμός επιστρατεύει κάθε μέσο για να ανακαλύψει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τον αντιφρονούντα υποκινητή της διαμαρτυρίας.
Ο Λαρς Κράουμε («Υπόθεση Φριτς Μπάουερ»), καταπιάνεται με μία ακόμη αληθινή ιστορία της μεταπολεμικής Γερμανίας, προσεγγίζοντας ψύχραιμα και διεισδυτικά τα μοιραία προσωπικά διλήμματα που ανακύπτουν σε φορτισμένες περιόδους έντονων κοινωνικοπολιτικών αντιθέσεων.
Σε συνεργασία με το Goethe-Institut.

Υπενθυμίζεται σε όλους τους συνδημότες μας ότι η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ η ώρα έναρξης των προβολών είναι στις 9 το βράδυ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο