Ένα δίκτυο μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το πιλοτικό δίκτυο μετρήσεων των αιωρούμενων σωματιδίων, που δημιουργήθηκε μέσα από τη από τη συνεργασία του δήμου Θέρμης με το Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσιάζει στους πολίτες ο δήμος Θέρμης την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου.
Τα αιωρούμενα σωματίδια αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες που μεταβάλλουν τις κλιματικές συνθήκες και επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία. Οι επιπτώσεις στην υγεία θεωρούνται σημαντικές για μια σειρά από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος και ευαίσθητες κατηγορίες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική βιβλιοθήκη στις 19:00, ο Ανδρέας Καζαντζίδης, Αναπληρωτής Kαθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα μιλήσει για τα “Αιωρούμενα σωματίδια στο Δήμο Θέρμης: τις πρώτες μετρήσεις και τις μελλοντικές προοπτικές”.


Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση για την ιστοσελίδα και την εφαρμογή, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, την υπέρβαση των ορίων και τις απαιτούμενες ενέργειες για αποφυγή επιπτώσεων στην υγεία παρέχει πληροφόρηση για τις συνθήκες ρύπανσης και την ποιότητα του αέρα σε πραγματικό χρόνο.
Το δίκτυο αποτελείται από 25 σταθμούς, διασκορπισμένους σε όλο το Δήμο, καθώς και έναν κινούμενο σταθμό. Μέχρι σήμερα έχουν εγκατασταθεί δοκιμαστικά οι πρώτοι πέντε σταθμοί στο Δημαρχείο (Θέρμη), στα Δημοτικά Καταστήματα των Βασιλικών, Νέας Ραιδεστού, και Καρδίας, καθώς και στο κτίριο όπου στεγάζει το ΚΑΠΗ και το ιατρείο στον Τρίλοφο. Τα υπόλοιπα προβλέπεται να εγκατασταθούν σε κάποια σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στη Δημοτική βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο