kartΑγώνας Καρτ “Rotax Max Challenge”, διοργανώνεται το διήμερο 16-17/6  στην πίστα Καρτ “Drivepak” από τον αθλητικό σύλλογο Α.Σ.ΠΙΣ Νέου  Ρυσίου, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και την υποστήριξη του δήμου Θέρμης. Ο θεσμός ROTAX MAX CHALLENGE είναι μια μεγάλη διοργάνωση για τον κόσμο του karting .Στον εν λόγω αγώνα ξεχωρίζουν οι δεξιότητες των οδηγών  καθώς αναδεικνύονται οι καλύτεροι, αφού οι οδηγοί ανά κατηγορίες τρέχουν με την ίδια μάρκα  κινητήρα για ισάξιες αποδόσεις.
Οι προπονήσεις των τοπικών ομάδων έχουν ξεκινήσει, ενώ οι επίσημες προπονήσεις των αγωνιζομένων θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 13 Ιουνίου από τις 9:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις αλλά και τον αγώνα το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου, η είσοδος είναι ελεύθερη.
To karting πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα πριν την δεκαετία του 1970 ενώ στην Θεσσαλονίκη άρχιζε να ανθίζει το 1977.
To karting αποτελεί ουσιαστικά το «σχολείο» της formula 1 και άλλων μεγάλων κατηγοριών αγωνιστικής οδήγησης.  Αθλητές , «πιλότοι», από 8 χρονών και πάνω, αγωνίζονται ,  «κτίζουν» υπομονή , μαθαίνουν να «συγκρατούν» συναισθήματα, αλλά πάνω απ΄ όλα μαθαίνουν να σέβονται τον συναθλητή-συναγωνιζόμενο τους με το ρητό του “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ” να είναι οδηγός τους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο