ekuesh me podhlata“Ποδήλατο παντού” ο τίτλος της ξεχωριστής έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Μηλιώνη που ήδη από χθες Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, παρουσιάζεται στο χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης – πινακοθήκης Θέρμης.
Πρόκειται για μία έκθεση ζωγραφικής που αναμφισβήτητα προωθεί και επισημαίνει τη σημαντικότητα χρήσης του ποδηλάτου δημιουργώντας στους επισκέπτες της και το κοινό μοναδικές εικόνες για συμμετοχή σε δράσεις με επίκεντρο το ποδήλατο. Πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Μηλιώνη, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.30 το απόγευμα.
Ο Νίκος Μηλιώνης επιλέγει να ζωγραφίζει με στοιχεία που δημιουργούν μια σκηνογραφική ατμόσφαιρα, έχοντας σαν κεντρικό θέμα του το ποδήλατο. Χρώματα και σχέδια γίνονται οι μηχανές έκφρασης του ψυχισμού του σε μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής.
Τα εκφραστικά του μέσα, με απελευθερωμένες τις λειτουργίες του χρώματος και της πινελιάς παρουσιάζονται με έναν όμορφο τρόπο κατά τον οποίο ξεχωρίζει η απόδοση του χώρου μέσα από τονικές διαβαθμίσεις συγγενών χρωμάτων. Τα έντονα χρώματα δημιουργούν στο θεατή ιδιαίτερες και ξεχωριστές εικόνες για την ελευθερία και την απλότητα που χαρίζει ένα ποδήλατο.

Λίγα λόγια από τον ζωγράφο Νίκο Μηλιώνη που φανερώνουν άλλωστε και τους λόγους έμπνευσης αυτής της ξεχωριστής έκθεσης ζωγραφικής, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και τις 19 Οκτωβρίου 2018 : “Ποδήλατο…αγαπημένη μου συνύπαρξη για χρόνια, με πολλά βιώματα και αναμνήσεις. Λατρεύω την ελευθερία των ποδηλάτων, την απλότητά τους και τους συμβολισμούς τους”.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο